Mette er drevet af lys, når hun fotograferer: - Jeg kan rigtig godt lide den der uforudsigelighed

I serien Naturfotograferne følger TV MIDTVEST fire kvindelige fotografer, der har det til fælles, at de tager billeder i naturen.

Mette Johnsen er en af de fire naturfotografer.
Mette Johnsen er en af de fire naturfotografer.
Foto: TV MIDTVEST

Mette Johnsen bor i Klitmøller og lever af at fotografere - helst i naturen.

- Jeg er drevet af lyset og naturen, og det der er sjovt for mig at lave, men jeg tænker også på, om der er kunder i den anden ende, der kan bruge det, siger hun.

Motiverne finder hun ofte ved havet og i de åbne landskaber i Thy.

- Mine billeder kendetegnes af natur og noget nordisk. En enkelhed og altid med naturligt lys.

Hun fotograferer for mange lokale firmaer og turistforeninger, hvor hun tager billeder til hjemmesider, trygsager og bøger. 

Uforudsigelighed og spontanitet

Vejret og lyset i naturen kan være svært at planlægge, og det er netop det, Mette Johnsen synes, er udfordrende og sjovt.

- Jeg kan rigtig godt lide den der uforudsigelighed, og selv om du måske havde nogle ideer, da du tog hjemmefra, så må du udnytte de muligheder, der er med det lys og den himmel, der er. På en solskinsdag med høj blå himmel kan du bruge himlen som et blåt bagtæppe, er der skyer på himlen, er lyset lidt blødere, og så kan skyerne blive en del af billedet, forklarer Mette Johnsen.

Mette Johnsen er rigtig god til at udnytte de muligheder. der er. Det ene øjeblik ligger hun på jorden, og det andet løber hun rundt om motiv for at få den rette vinkel.

- Jeg kan huske, at min første fotolærer sagde, at det kedeligste billede er det, der tages lige på. Det er viklen, der er afgørende. Så jeg tror, at min gamle fotolærer vil være stolt af mig.

Derfor kommer hun ofte hjem med både våde og beskidte bukser, men det betyder ikke noget, hvis billedet er godt.

Lyset i Thy

En tur med hunden eller på vej i bilen - Mette Johnsen ser billeder alle steder.

- Hvis jeg bare er ude på egen hånd, så går jeg meget efter, hvordan himlen og lyset er, og jeg går gerne efter en eller anden form for aktivitet – for eksempel en surfer med bræt et eller andet sted i billedet.

Hun kommer oprindelig fra Fyn, men nyder det særlig lys i Thy.

- Man siger, at hvis Skagensmalerne var kommet til Thy, før de var kommet til Skagen, så var de blevet her. Der er helt specielt lys, man kan følge solen, fra den står op, til den går ned. Så er der det med havet. Det er ligegyldigt, hvordan vejret er. Der er altid noget særligt at komme ned til havet efter.

Mette Johnsen har sin egen stockfoto-side, hvor hun sælger billeder, eller hvor kunderne kan blive inspireret.

Et udvalg af Mette Johnsens billeder 

 
 
Foto: Mette Johnsen
 
 
Foto: Mette Johnsen
 
 
Foto: Mette Johnsen
 
 
Foto: Mette Johnsen
 
 
Foto: Mette Johnsen
 
 
Foto: Mette Johnsen
 
 
Foto: Mette Johnsen
 
 
Foto: Mette Johnsen
 
 
Foto: Mette Johnsen
 
 
Foto: Mette Johnsen