Ven til afdød 23-årig fra Mors-ulykke: - Jeg vil fraråde unge knejter at ligge og køre retarderet, som vi andre har gjort

En ven til den unge mand fra Skive, der natten til søndag mistede livet i en trafikulykke på Mors, opfordrer andre unge til at køre ordentligt.

Nikolaj Larsen vil i fremtiden tænke mere over, hvordan han kører.
Nikolaj Larsen vil i fremtiden tænke mere over, hvordan han kører.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

Flere buketter blomster og tændte stearinlys i vejsiden vidner om, at en 23-årig mand fra Skive natten til søndag omkom på en landevej ved Redsted på Mors. 

Han var ude at køre med to lokale piger på 15 og 17 år og en 20-årig mand fra Viborg, da han kørte af vejen, ramte et træ og blev dræbt på stedet.

Flere af den afdøde unge mands venner var søndag forbi ulykkesstedet for at mindes ham. En af dem var Nikolaj Larsen fra Roslev, som er meget påvirket af ulykken.

- Jeg har det ret dårligt med det.

- Det sætter mange tanker i gang. For eksempel det der med at ligge og køre stærkt. Jeg vil fraråde unge knejter at ligge og køre retarderet, som vi andre har gjort. Det ender bare galt. Tænk på, at der er nogle, der holder virkelig meget af jer, siger han til TV MIDTVEST.

Derfor vil han også i fremtiden selv sætte farten ned.

- Efter den her episode vil jeg tænke mig godt og grundigt om i trafikken. Det synes jeg, alle skal, siger Nikolaj Larsen.

Bilinspektør skal finde årsagen

En bilinspektør er ved at undersøge, om det var høj fart eller noget andet, der var skyld i ulykken, og indtil resultaterne af undersøgelserne ligger klar, kan politiet ikke sige mere om årsagen.

- Det kan være mange årsager til en ulykke som det her, det kan være fart, manglende opmærksomhed, spiritus eller stoffer. Vi efterforsker alle muligheder på nuværende tidspunkt, siger Ralf Høgedal, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Men han vil alligevel gerne minde folk om, at de altid skal køre efter loven.

- Det er på alle måder tragisk, og vi kan kun opfordre til, at man overholder færdselsloven, ung som gammel. Det er ikke kun unge, der kører dårligt. Der er ingen, der siger, at den her ulykke skyldes uopmærksomhed eller dårlig færdselsopførsel, siger han.

De øvrige passagerer i den forulykkede bil er kommet alvorligt til skade, men de er alle uden for livsfare.