Skoleelever makker i plæneklippere og crossere: Nu mangler de nye udfordringer

En gruppe ungdomsskoleelever mangler en gammel bil at skrue på. Derfor søger de nu vidt og bredt på Facebook med en video.

Hele skoleåret kan unge gå til Motorlære ved Ungdomsskolen Mors. Her får flere af drengene øjnene op for mekanikerfaget.
Hele skoleåret kan unge gå til Motorlære ved Ungdomsskolen Mors. Her får flere af drengene øjnene op for mekanikerfaget.
Foto: Privatfoto

- Vi mangler en to-tre biler at skrue i. 

Sådan lyder i en video af en gruppe drenge fra Ungdomsskolen Mors, som de har lagt op på Facebook. 

De går på holdet 'Motorlære', hvor de hver onsdag gennem hele efteråret har ligget på ryggen og skruet i karburator og knastaksel. 

På holdet makker de i motorer på alskens slags køretøjer, men nu kunne drengene godt bruge nye udfordringer: 

- De kunne godt bruge nogle biler for at give dem lidt mere indblik i, hvad der venter dem i fremtiden, siger ungdomsskoleinspektør Johs Odgaard 

0:12
Foto: Privatfoto

Derfor lagde gutterne en video op på ungdomsskolens Facebookside. 

Kravene er ikke mange til de gamle øser. Der er faktisk kun to.

Bilerne skal kunne køre, og så skal de leveres til ungdomsskolens adresse på Tranevej i Nykøbing, skriver de i opslaget.

Videoen på Facebook er gået viralt. I kommentarsporet er flere kommet med bud på, hvor drengene kan finde gamle biler til nye reservedele, og i alt er videoen blevet vist omkring 19.000 gange. 

Biler på vej

På værkstedet KK-autoteknik fangede drengenes Facebookopslag indehaver Karsten Kjeldsens interesse. Han vil derfor tilbyde en bil og en motor til ungdomsskolens motorlærehold. 

- Jeg har en del biler til at stå, og jeg vil gerne hjælpe de unge drenge, siger han. 

Selvom ungdomsskolen på Facebookopslaget skriver, at den gerne betaler op mod 3000 kroner for en bil, så vil indehaveren af autoværkstedet i Spøttrup gerne give gutterne både bil og motor: 

- Vi skal ikke have nogle penge med, når vi engang tager herfra. Hvis vi kan bruge lidt penge på de knægte, så render de ikke rundt og laver noget andet, siger Karsten Kjeldsen. 

Det glæder ungdomsskoleinspektøren fra Mors, at der er nogen, som vil give de unge drenge nogle biler at øve sig på. 

- Det er fantastisk, at der er nogen, der vil hjælpe. Ham tager vi selvfølgelig kontakt til hurtigst muligt, siger Johs Odgaard. 

Drengene skulle også gerne have bilerne i hus snarest muligt. De har nemlig et mål med de gamle øser til foråret. 

- Planen er at de skal ud og køre bilerne på en bane i Durup, så målet er at strippe bilerne for lygter og bøjler og gøre dem klar til det, siger ungdomsskoleinspektøren. 

Motorlæreholdet håber at få fat i nogle biler inden onsdag 13. december, hvor de har sidste dag, inden de går på juleferie.