Sallingsund Færgekro afviser virusvirak og laver takeaway

Sallingsund Færgekro har udsolgt trods coronavirussens indtog i Midt- og Vestjylland. Løsningen har vist sig at være takeaway.

Jens-Peter Skov har trods mange corona-aflysninger haft rigeligt at se til på Sallingsund Færgekro den her weekend. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Omstillingsparathed. Det ord kendetegner nok meget godt det, Sallingsund Færgekro har gjort, efter at corona er begyndt at holde kunderne væk.

Takeaway-menukort på Facebook, og nu vælter det ind med ordrer.

- Vi måtte jo finde på noget andet, så nu har vi så gjort det, at vi kæmper for at få brugt de varer, vi havde. Og det er fantastisk med opbakning i sådan en tid.

Ikke bare Jens-Peter Skov har været i sving i køkkenet denne weekend, men også hans personale. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

- Man har lidt ondt af sig selv og sit personale. Man kigger på alle tingene i køleren og tænker nej, nu skal der ske noget, siger Jens-Peter Skov, der ejer og driver færgekroen på Mors, til TV MIDTVEST.

I den kommende uge har han fået adskillige aflysninger - også dem med 6-700 kuverter. Men takeaway-tilgangen har vist sig at være en glædelig erstatning. Søndag blev der hentet 200 kuverter.

- Vi troede, det var en engangsforestilling, men så viser det sig, at den her kæmpe opbakning fra området fortsætter i dag. Vi har sagt nej nu ved små 200 kuverter. Så kan vi ikke klare mere, uddyber Jens-Peter Skov.

- Mørt og billigt

Rikke Ellebæk Dalgaard Riis fra Øster Jølby er blandt weekendens kunder.

- Det har jo ry for at være rigtig lækkert dernede, og så kunne man støtte det lokale samfund. Og det var nemt.

En takeaway-kuvert koster 100 kroner på Sallingsund Færgekro. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

- Det var super lækkert. Vi har aldrig nogensinde fået så mørt kød til så billige penge. Det var simpelthen helt fantastisk, fortæller hun.

02:21

Mens flere restauranter har det svært under coronakrisen, har en kro på Mors fundet en vej ud af den. Video: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Luk video