Ro og smuk udsigt: Anna Marie jagter yoga-drømmen i særlige omgivelser

Midt i de naturskønne bakker på Mors har Anna Marie Madsen ført sin iværksætterdrøm ud i livet og startet yogacentret ROOM Yoga.

Nogle gange kræver det tålmodighed, før ens drøm kan føres ud i livet.

Faktisk begyndte Anna Maries drøm om eget yogasted først for alvor at tage form, da hun og ægtemanden fik mulighed for at købe en smukt beliggende landejendom nær Gullerup på Nordmors med udsigt til alle verdenshjørner.

Parret har totalrenoveret stuehuset og bagefter groft sagt bygget et kæmpe drivhus udenpå, så man har dejligt lunt middelhavsklima på terrassen året rundt. Den vilde ide har netop vundet en arkitekturpris, og det flotte og usædvanlige hus kan ses på lang afstand.

De smukke fysiske rammer passer 100 procent med Anna Maries forestilling om et yogacenter. Men når man så står der som iværksætter og skal sætte sin virksomhed i søen, hvad skal barnet så hedde?

- Det blev det engelske ’Room’. Også fordi det kan læses som ’ro om’. For det er der herude. Der sker jo ikke en disse herude, og det er fantastisk, siger Anna Marie Madsen.

Huset har vundet en arkitekturpris.
Huset har vundet en arkitekturpris.
Foto: BB Medier

Står for det hele selv

Der er god plads i det lyse rum, hvor Anna Maries gæster kan brede deres yogamåtter ud og nyde en times rejse ind i den spirituelle verden. Kun indimellem guidet af hendes dæmpede instrukser.

Anna Marie er certificeret yoga-instruktør, og som nystartet iværksætter i spidsen for et lille enmandsfirma som ROOM Yoga har hun derudover et hav af kasketter på, blandt andet rengøringskone, gartner, marketingschef, webmaster og så videre.

Oprindeligt er Anna Marie uddannet designer og har derudover også arbejdet som efterskolelærer i en årrække, inden hun blev grebet af yogaen. Og hun er stensikker på, at hun har ramt rigtigt.

- Det er jo så meget oppe i tiden, at vi gerne vil fordybe os og have ro. Før der var noget, der hed corona, så var det jo stress, som WHO snakkede om som den næste epidemi. Så der er virkelig brug for det. Men der er også en tendens til, at vi gerne vil have de nære oplevelser, forklarer Anna Marie Madsen.

Året rundt er der lunt i Anna Marie Madsens yogastudie.
Året rundt er der lunt i Anna Marie Madsens yogastudie.
Foto: BB Medier

Fik 200.000 i støtte

Når den gode ide skal omsættes til handling, og en iværksætter springer ud i at forfølge drømmen om at stå på egne ben, så er startkapitalen typisk en af de første udfordringer man støder på.

Men her kom Anna Maries planer om eget yogacenter faktisk ret godt i gang. Hun sendte en ansøgning om at få del i de såkaldte LAG-midler, en regional pulje der støtter udvikling i landdistrikterne, og ansøgningen bar frugt. Anna Marie blev bevilget godt 200.000 støttekroner.

- Det blev startskuddet til handling. Nu skulle det være. Nu var der ikke længere bare en plan, og så betyder det jo selvfølgelig, at man får et enormt rygstød. At der har siddet nogle mennesker, der har blåstemplet det, som man har tænkt, slår hun fast.

Om Room Yoga økonomisk bliver en god ide, det vil tiden vise.
Om Room Yoga økonomisk bliver en god ide, det vil tiden vise.
Foto: BB Medier

Turister på yogaferie

ROOM Yoga henvender sig både til lokale, der trænger til et skud ro og fordybelse, men planen er bestemt også at tiltrække turister på decideret yogaferie.

Anna Marie føjer hele tiden nye arrangementer til den palet af forskellige oplevelser, der skal lokke kunderne ind i butikken. Det kan for eksempel være yoga-picnic op til toppen af det nærliggende Hanklit, hvor deltagerne i 60 meters højde over Limfjorden kan meditere med udsigt.

Det er også lykkedes at sammensætte et yoga-hold forbeholdt lokale mænd, og når vejrudsigten og nattehimlen ser rigtig ud, tilbyder hun noget så eksotisk som fuldmåne-yoga oppe på tagterrassen under drivhusets glastag.

Om Room Yoga så også økonomisk bliver en god ide, det vil tiden vise.

- Hvis du havde spurgt mig for 30 år siden, så havde jeg helt sikkert troet, at jeg skulle være karrieredesigner. Men man ændrer sig jo med årene. Altså jeg er her kun en gang, og det skal være sjovt, mens det er. Så der der driver mig, det er helt klart lysten til at give folk en god oplevelse. Det her med at få det prøvet af, så jeg ikke om ti år tænker ”hvorfor gjorde jeg det ikke?”, afslutter hun.

ROOM Yoga er lige nu lukket ned på grund af coronarestriktionerne, men åbner igen, når det bliver muligt.

Midt- og vestjyske iværksættereLæs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Erhverv.