Nu har den løbske vindmølle endelig mistet pusten

Lørdag morgen holdt vingerne op med at rotere, så teknikere fra Vestas kunne slå bremsen i.

0:51
Vindmøllen der var løbet løbsk var endelig faldet til ro her til morgen. Nu kan Vestas begynde at undersøge, hvad der gik galt.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Den løbske Vestas-vindmølle på Mors har nu endelig mistet pusten.

Lørdag morgen var der så meget styr over situationen, at teknikere fra Vestas kunne slå bremsen i på møllen, der har et vingefang på 39 meter.

- Vi har været på stedet siden i går, og da vinden løjede af, stoppede møllen med at rotere, så vores folk kunne gå ind og bremse vingerne, fortæller pressechef i Vestas, Kristian Holmelund Jakobsen, til TV MIDTVEST.

Den 39 meter høje Vestas-mølle begyndte torsdag at snurre ukontrolleret rundt, og flere forsøg fra myndighedernes side på at bringe den til standsning viste sig at være forgæves.

Midt- og Vestjyllands Politi sendte blandt andet bud efter Kystredningstjenesten i Thyborøn, som med en raket sendte et tov med en brudstyrke på 40 tons op mod møllen - men uden held. Vingerne skar tovet over, som var det blødt smør.

Møllen blev sat op på marken ved Elsøvej for 27 år siden - hvorfor den pludselig kom ud af kontrol, er endnu uvist.

- Der begynder nu et arbejde med en tilbundsgående undersøgelse af, hvad der forårsaget situationen, siger pressechef Kristian Holmelund Jakobsen.