Nu afleveres 1500 underskrifter mod salg af turistkontor: - Jeg kan næsten ikke finde ord for det

Tirsdag formiddag modtager Morsø Kommunes borgmester knap 1500 underskrifter imod salget af den gamle toldbygning på havnen i Nykøbing.

2:18
Den gamle toldbygning på havnen i Nykøbing.

Lige knap 1500 borgere på Mors er vrede over kommunens beslutning om at sætte den gamle toldbygning på havnen i Nykøbing til salg. Samlingen af underskrifter mod salget lander i dag klokken 11.00 på borgmesterens kontor.

- Jeg kan næsten ikke finde ord for, at de vil sælge. Jeg håber virkelig, de vil tænke sig om, siger Britt Geisler, der er en af initiativtagerne bag underskriftsindsamlingen.

quoteHvis der er private, der kan få indhold i en bygning i et område, der kan være til gavn for folk på Mors, synes jeg ikke, det er problematisk.

Meiner Nørgaard, Dansk Folkeparti, formand, Teknik- og Miljøudvalget, Morsø Kommune

- Det kan godt være kommunen mangler penge, men man skal ikke sælge ud af sit sidste arvesølv.

Bygningen, der i 42 år har huset byens turistkontor, blev sendt i udbud i slutningen af juni og havde sidste frist i går. Kommunens plan er, at turistkontoret i stedet skal flytte nærmere gågaden.

- Vi mener, den skal forblive hernede, hvor den ligger, for den ligger fantastisk godt. Jeg siger ikke, at man overhovedet ikke skal flytte turistkontoret, men den bør forblive ved havnen. Den har ikke noget at gøre i gågaden, siger Britt Geisler.

Derudover er Britt Geisler og kompagni bekymrede over, hvad et eventuelt salg vil betyde.

- Vi er bange for, hvad de gør ved bygningen, selvom den er bevaringsværdig, siger Britt Geisler.

Indhold frem for mursten

At 1500 borgere har valgt at bakke op om protesten er nået ind til byrådet.

- Det gør da indtryk, men jeg tror faktisk, at mange har skrevet under, fordi de er bange for, at den bliver jævnet med jorden, men det er altså ikke tilfældet, siger Meiner Nørgaard, Dansk Folkeparti, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Morsø Kommune.

Meiner Nørgaard mener generelt ikke, at der er problemer i, at kommunen sælger ud af nogle af de specielle bygninger.

quoteMit håb er, at byrådet siger, at det var sgu en dårlig beslutning. Det er en ommer.

Britt Geisler, initiativtager

- Hvis der er private, der kan få indhold i en bygning i et område, der kan være til gavn for folk på Mors, synes jeg ikke, det er problematisk. Jeg kigger mere på indhold end mursten, siger Meiner Nørgaard og understreger, at turistkontoret ikke gemmes væk men rykkes få hundrede meter.

Selvom der ikke er tale om mere end få 100 meter, så står Britt Geisler fast ved, at turistkontoret bør blive, hvor turistkontoret er i dag.

- Mit håb er, at byrådet siger, at det var sgu en dårlig beslutning. Det er en ommer, siger Britt Geisler.

I alt har kommunen fået to bud på bygningen.