Medie: Tidligere hof-kok skal i retten for krænkelser

Kokken nægter sig skyldig.

Jens-Peter Skov har i en årerække været tilknyttet det danske kongehus. I sommeren 2022 ophørte samarbejdet efter flere afsløringer i Ekstra-Bladet.
Jens-Peter Skov har i en årerække været tilknyttet det danske kongehus. I sommeren 2022 ophørte samarbejdet efter flere afsløringer i Ekstra-Bladet.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Ejer af Sallingsund Færgekro og tidligere samarbejdspartner med kongehuset Jens-Peter Skov skal i retten for at have krænket flere ansatte.

Det skriver Ekstra-Bladet, der har fået aktindsigt i anklageskiftet, som er udarbejdet af Midt- og Vestjyllands Politi.

Ifølge politiet har Jens-Peter Skov blandt andet befamlet to mandlige ansatte på hofterne og numsen og for at have taget faste greb om deres baller.

Politiet mener, at det er en overtrædelse af straffelovens § 232, stk. 1, der omhandler blufærdighedskrænkelse.

Det straffes som udgangspunkt med bøde eller fængsel i op til to år.

Ingen kommentarer

Ekstra-Bladet har tidligere beskrevet, hvordan flere tidligere ansatte har fortalt om seksuel chikane på kroen ved Sallingsund.

Avisens afsløringer fik blandt andet flere organisationer til at kritisere den hædrekronede kok i skarpe vendinger.

Det førte desuden til, at hotel- og restaurantbranchens faglige udvalg, der godkender lærepladser og tilsvarende, skulle tage stilling til sagen på et fagligt udvalgsmøde.

TV MIDTVEST har uden held forsøgt at få en kommentar fra Jens-Peter Skov. Heller ikke Ekstra Bladet er lykkedes med at få en kommentar fra kroejeren i forbindelse med tirsdagens nyhed.

Kunne ikke huske episoder

Over for Ekstra-Bladet har han tidligere afvist, at han kunne huske de konkrete episoder, der kom frem i avisens dækning.

- Jeg er sammen med dem (de ansatte, red.) hele tiden, og det har jo været dem, der har lagt op til mange af de her ting. Der er en tone i et hus som vores, men ikke sådan, at det er ubehageligt, og jeg beklager da dybt, hvis nogen mener, at det har det været, udtalte Jens-Peter Skov til Ekstra-Bladet.

Til avisen oplyser hans advokat Rasmus Amandusson, at Jens-Peter Skov nægter sig skyldig i anklagerne.

Det er uvist, hvornår sagen skal for retten.