Efter afsløringer: Kongehuset smider hof-kok på porten

Udmeldingen kommer efter flere afsløringer i Ekstra Bladet.

Jens-Peter Skov har i årevis stået Kongehuset nær, men nu har sidstnævnte droppet samarbejdet med Sallingsund Færgekro.
Jens-Peter Skov har i årevis stået Kongehuset nær, men nu har sidstnævnte droppet samarbejdet med Sallingsund Færgekro.
Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

Kongehuset samarbejder ikke længere med Sallingsund Færgekro.

Det oplyser Kongehuset i et skriftligt svar til Ekstra Bladet

Avisen skriver ikke noget om, hvornår samarbejdet er afsluttet, men udmeldingen kommer efter flere afsløringer i Ekstra Bladet, der har talt med en række tidligere ansatte, der alle beretter om seksuel chikane.

De ansatte fortæller blandt andet om, hvordan de eksempelvis er blevet udsat for klap og nus på ballerne, bid i øreflippen, uopfordret kropsmassage til invitationer til vin i privaten og seksuelt ladede kælenavne.

Ifølge avisen har chikanen fundet sted siden Jens-Peter Skov overtog kroen i midten af halvfemserne. 

TV MIDTVEST har uden held forsøgt at få en kommentar fra Jens-Peter Skov. Heller ikke Ekstra Bladet er lykkedes med at få en kommentar fra kroejeren i forbindelse med tirsdagens nyhed. 

Lang historie med kongehuset

Jens-Peter Skov og hans færgekro har i en årrække samarbejdet med Kongehuset. Eksempelvis deltog fem af kroens tjenere i 1995, da prins Joachim og Alexandra blev gift. 

I årenes løb har Jens-Peter Skov desuden flere gange vist, hvor nær han har stået kongehuset, viser en søgning i TV MIDTVESTs arkiv.

I juni 1999 overrakte kroejeren eksempelvis blomster til dronning Margrethe, da hun og prinsgemalen lagde vejen forbi Midt- og Vestjylland på et kort sommervisit. 

Og da prins Joachim og Marie blev viet i 2008 var Jens-Peter Skov tovholder på den storslåede begivenhed.

Kroejer: Der var en kultur

I forbindelse med Ekstra Bladets afsløringer har avisen tidligere talt med kroejeren. Han husker ikke de konkrete episoder, som Ekstra Bladet har forelagt ham, men han benægter dem heller ikke.

- Tonen har altid været sådan, og nogle af dem, der har udtalt sig, har da været blandt de værste, hvad angår seksuelle krænkelser. Det er gået meget op i pik og patter. Jeg er sammen med dem hele tiden, og det har jo været dem, der har lagt op til mange af de her ting. Der er en tone i et hus som vores, men ikke sådan, at det er ubehageligt, og jeg beklager da dybt, hvis nogen mener, at det har det været, siger Jens-Peter Skov.

Den udlægning afviser flere af de tidligere ansatte.

Avisens afsløringer har allerede affødt flere reaktioner i branchen.

Eksempelvis skal hotel- og restaurantbranchens faglige udvalg, der godkender lærepladser og tilsvarende, nu tage stilling til sagen på et fagligt udvalgsmøde. 

- I Horesta er vi bekendt med sagen fra Sallingsund Færgekro, men kun via medieomtalen. Denne omtale har dog en karakter, som gør, at vi nu har bedt formandskabet i det faglige udvalg om at få sagen på dagsordenen, skriver brancheorganisationen i en mail til TV MIDTVEST.