Vikingemarked på Mors: Jeg glæder mig HELT vildt!

Wrestler og stærkmand, Asbjørn Riis, er godt igang med forberedelserne til maj måneds vikingemarked, i samarbejde med Morsø kommune og museet

Til maj skal der for første gang være et vikingemarked på Mors.

Arrangøren er Asbjørn Riis, kendt som wrestler og stærk mand, og som skuespiller i vikingefilmen "Den Trettende Kriger". Han er i fuld gang med at få de sidste ting på plads, og forventningerne er i top.

- Det bliver SÅ godt. Jeg glæder mig helt vildt, lyder det fra Mors', også i fysisk forstand, store kendis.

- Det bliver et sted, hvor man får fornemmelsen af at være kommet 1000 år tilbage i tiden, lover han.

90 vikinger med håndværk og krigskunst

90 vikinger med pårørende kommer 20.-21. maj til gården Solvang i Ejerslev på Mors, hvorAsbjørn Riis og hans kone, Eli, bor. Her vil de vise gæsterne deres håndværk, ligesom nogen vil vise kunsten at slås med sværd, og skyde med bue og pil.

- Børn kan få lov at skyde med bue og pil og der er smede, og lædersmede, og perlemagere og bronzestøbere. Alt, som man kan finde i en vikingelandsby, fortæller Asbjørn Riis, som også selv er igang med at smede våben til markedet.

Vikingetemaet er nemlig ikke helt ukendt for wrestleren. I 1999 spillede han viking i actionfilmen "Den 13. Kriger", som havde Antonio Banderas i hovedrollen.

Asbjørn Riis' egne våben bliver dog kun til pynt, til vikingemarkedet.

- Jeg skal ikke kæmpe med nogen på det vikingemarked, griner kæmpen.

- Jeg skal hygge mig, og være med til at lave en god stemning, og håbe, at der kommer mange, der vil tusind år plus, tilbage i tiden, siger han.

Masser af vikingehistorie på Mors

Der er rigtig mange ting, der skal være styr på, når man er vært for et vikingemarked. Og selvom alt i store træk er på plads, så mangler der stadig nogle småting. Det kræver ikke bare tid, men også en stor portion lyst

- Jeg gør det for min passion og interesse for vikingetiden.  Og også her på Mors, hvem er vi og hvor kommer vi fra. Jeg synes, det er så spændende, hvem vores forfædre er, forklarer Asbjørn Riis.

Undervejs med arbejdet for at arrangere markedet, har det vist sig, at Limfjordsøen er fyldt med interessante historiske detaljer fra vikingetiden.

- Jeg har lært igennem det her, at Harald Blåtand blev døbt her på Mors. Det var egentlig ret nyt for mig, siger han.

Vikingemarkedet bliver arrangeret i samarbejde med Morsø kommune og det lokale museum, en masse frivillige og ikke mindst en god nabo, som har stillet sin jord til rådighed for parkering.

De vil også være et vikingeskib, der lægger til ved havnen i Ejerslev, og som man kan komme ned at se.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Livsstil.