Trods regn og rusk: Morsingboerne gik julefedtet af sig

Ovenpå flere dage med julemad kan motion være tiltrængt. Det fik morsingboerne i dag rig mulighed for at få under den årlige julemotionsdag på øen.

Morsingboerne forsøgte i dag at gå julefedtet af sig. Siden 1972 har Morsø Fodslaw hvert år arrangeret motionstur for øens beboere anden juledag.

- Med det vejr de lover, så kan man godt frygte, at folk bliver hjemme, sagde formand for Morsø Fodslaw, Povl Li Nielsen, inden det hele gik i gang. 

Men det gjorde folk ikke. Trods regn og rusk troppede 476 motionister op og forsøgte sig med enten tre, seks eller 10 kilometer i Legind Bjerge.

Legind Bjerge dannede ramme om motionsdagen.
Legind Bjerge dannede ramme om motionsdagen.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

- Det er noget rigtig møgvejr, men det er hyggeligt at få sig rørt ovenpå alt det julemad, lyder det fra Jens Henrik Laursen fra Frøslev.

Julemotionsdagen er efterhånden blevet en fast tradition for mange på Limfjordsøen, og så skal der mere end et blæsevejr til før folk bliver væk. 

- Det er så hyggeligt at få frisk luft og røde kinder, siger Jette Bæk fra Nykøbing. 

Kun på ét bestemt område har juleløbet ændret sig siden starten for 45 år siden. 

- I 72' var der væsentlig flere gående end løbende, men i dag er der faktisk en del, der løber. Og det gælder jo også i fritiden, at der er flere, der går end løber, forklarer Povl Li Nielsen.

Udover guide til ruterne stod frivillige fra Morsø Fodslaw klar med suppe og drikkevarer til de mange motionister. 

Morsø Fodslaw arrangerer traditionen tro motionstur for øens beboere anden juledag.

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Sport.