Så børnene når sikkert frem: Familiefar på Mors laver selv gadebelysning

Ole Balle fra Mors er ikke vild med, at børnene skal cykle på landevejen, når det er mørkt. Så nu har han taget initiativ til at få lavet gadelys.

Ole Balle sammen med resten af familien.
Ole Balle sammen med resten af familien.
Foto: Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

Når ens vej er mørk og særligt om vinteren kan være farlig at færdes på, så kan man blive bekymret som forælder, når børnene skal afsted på cykel.

I Redsted på det sydlige Mors er det netop tilfældet for landmand Ole Balle.

- Jeg har i hvert fald interesse i, at det bliver mere belyst. Det kommer nok aldrig på tale, at der kommer en cykelsti, men så synes jeg, at gadelys var et alternativ, siger han.

Derfor kontaktede han Morsø Kommune.

- De sagde ikke, de ikke ville lave det, men hvis det skulle ske hurtigere, så var det lige så nemt, hvis man selv betalte, uddyber han.

Alle mulige hjælper til

Det er både foreninger, virksomheder og lokale ildsjæle, som hjælper til med at få lygtepælene op.

- Jeg har haft min barndom i Redsted og cyklet her mange gange, og vi vil gerne stå sammen om at hjælpe, fortæller Jan Damgaard Andersen.

Over de næste uger bliver der sat 12 lamper op på de 820 meter lange strækning.

- Vi har en masse frivillige på Mors, som gerne vil gøre noget godt for de lokalsamfund, de bor i. Det skal vi alle sammen være glade for, for det er til gavn for os alle, siger Meiner Nørgaard, som er formand for kommunens teknik- og miljøudvalg for Dansk Folkeparti.

Hvis alt går efter planen, er vejen belyst inden jul.

1:56
Hvad gør man, når det er begyndt at være mørkt det meste af døgnet, og der ikke er gadelamper på de veje, ens børn cykler på? Man kan enten søge om belysning hos kommunen og vente tålmodigt på, de træffer en beslutning - eller man kan gøre som en familiefar i Redsted og tage sagen i egen hånd.