Rollemodeller hjælper ensomme unge

På Mors har de siden foråret haft stor succes med at finde rollemodeller til ensomme unge, der er blevet hjulpet i gang med uddannelse eller arbejde

151101Rollemodel.jpg

Det er sket meget i 20-årige Cecilie Framnes' liv, siden hun flyttede til Nykøbing i december.

Uden uddannelse, job eller omgangskreds var det svært for hende at falde til på øen, hvor den eneste hun kendte var hendes kæreste.

Vendepunktet kom i foråret, da hun gennem kommunen blev tilbudt en rollemodel. Siden har hun besøgt pensionerede Carla Saaby hver tirsdag til kaffe, brætspil og hyggesnak.

- Hun hjælper mig gennem meget. I stedet for at man skal gå med sine problemet selv, så kan man snakke med nogle om det. Jeg er blevet mere selvstændig, og jeg har udviklet mig meget siden vi begyndte at snakke sammen, fortæller Cecilie Framnes.

Rollemodeller er en succes

Carla Saaby er af 19 såkaldte rollemodeller i kommunen, der er blevet udvalgt som kontaktpersoner for ensomme unge på øen. Ind til videre har 11 benyttet sig af muligheden, at få en rollemodel.

- Vi har en gruppe af unge, som har svært ved at få taget skridtet ind på uddannelsesinstitutionerne. Det er en gruppe af unge, der ikke synes særlig meget, er lykkedes for dem, siger Lise Saaby, der er leder af projektet på jobcentret på Mors.

Kommunen har så gode erfaringer med at ordningen, at den nu arbejder på at udvide den, så den fremover også gælder for ensomme morsingboer over 30 år.

Rollemodellene på Mors arbejder 100 % frivilligt.