Her får hver anden en praktikplads før de er færdige med 10. klasse

​På Blidstrup Efterskole er det lykkedes at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Efterskolerne er i løbet af de senere år blevet mere og mere specialiserede. Mange nye linjer er dukket op, hvor eleverne for eksempelvis kan fordybe sig i sport, musik, ridning eller computere.

Det har de også gjort på Blidstrup Efterskole på Mors.

For fire år siden lavede skolen en håndværkerlinje, og i dag har 57 procent af eleverne på linjen allerede lavet en aftale om en lærerplads med en mester, når de forlader efterskolen.

- Man har set lidt ned på erhvervsuddannelserne. Det har ikke været lige så fint som at have en gymnasieuddannelse. Men det synes vi, at det er. De er fuldstændigt ligeværdige. Derfor vil vi også gerne satse på erhvervsuddannelserne, fortæller forstander Karsten Madsen.

Laust Hargaard er en af eleverne på skolen. Til sommer har han en lærerplads.
Laust Hargaard er en af eleverne på skolen. Til sommer har han en lærerplads.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Prøver kræfter med livet som håndværker

På skolen får eleverne lov at bruge hænderne, når der både svejses og hamres.

- Hvis du siger, at du egentlig gerne vil være tømrer eller mekaniker, så sætter de meget fokus på det og er gode til at få en hånd under en, så du får en masse faglige kompetencer med, når du går herfra, fortæller 10. klasses eleven Laust Hargaard.

Laust er en af de elever, der efter sommerferien har en elevplads hos en tømrermester.

Glad for linjen

Da TV MIDTVEST for fire år siden besøgte skolen i anledningen af, at de åbnede den nye linje, der mødte vi Nicolaj Lemvig. Dengang gik han i 10. klasse, men nu er han i fuld gang med sin uddannelse som landbrugsmaskinmekaniker på EUX, samtidigt med at han har en læreplads.

Det var dog på håndværkerlinjen, at det hele startede.

- Jeg er virkelig glad for, at jeg har taget den. Jeg bliver også glad for den i mit senere liv, hvis jeg for eksempel får lyst til at læse videre, fortæller han.

Lige nu går der 24 elever på efterskolens håndværkerlinje.

 

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Erhverv.