Amatørteater på Mors fylder 50: Tove har været med hele vejen

Dilettanten i Nykøbing Mors har 50-års jubilæum og i samtlige af de 50 år har Tove Brusgaard Olsen været en del af forestillingen.

Tidligere havde næsten alle byer sit eget dilettant-stykke, hvilket er en form for humoristisk amatørteater. Sådan er det ikke længere, men i Nykøbing har de holdt fast i den gamle tradition.

Den årlige dilettant i Nykøbing Mors har 50-års jubilæum i år. Det samme har Tove Brusgaard Olsen. Hun har været en del af dilettanten i alle 50 år. 

Hun startede i dilettanten i en alder af 14 år og har været med hele vejen, og hun er en stor del af grunden til, at de stadig har dilettanten i byen. 

- Hvis ikke Tove var her som drivkraft, så er jeg ikke sikker på, at der stadig ville være dilettant herude, siger Kristian Jensen, der selv er dilettantskuespiller i Nykøbing. 

Dilletant-forestillingen på Mors har 50 års jubilæum i år. Èn af skuespillerne har været med i alle 50 år.

Tove har aldrig haft et ønske om at leve af skuespillet, men hvert eneste år, når de skal til at øve op til dilettantspillet, er hun forventningsfuld.

- Jeg glæder mig hvert år, når vi skal til at gå igang, siger hun. 

- Det sociale har rigtigt meget at sige. Det er jo ikke kun at det at spille dilettant, for det er jo kun én lørdag, siger Tove Brusgaard Olsen. 

Hun synes stadig, at det er mærkeligt, når hun bliver mindet om, at hun har været en del af dilettanten i 50 år. 

- Det er mange år. Det er guldbryllup. Det er noget mærkeligt noget, siger Tove Brusgaard Olsen. 

Tove tror ikke, at hun skal være med til diamantbryllup, altså 60-årsjubilæum. Hun tager det indtil videre ét år ad gangen. 

Stykket havde premiere i slutningen af februar med knapt 500 på tilskuerrækkerne. 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Kultur.