Vestjyske Venstre-profiler vidste intet om Løkke-bog

Lars Løkke Rasmussen overraskede de fleste, selv sine egne partifæller, da han torsdag formiddag var med til at præsentere en ny bog med ham selv i hovedrollen.

I dag udkom bogen 'Befrielsens øjeblik' af journalist og forfatter Kirsten Jacobsen. Bogen er skrevet på baggrund af flere samtaler med statsminister Lars Løkke Rasmussen. I dem lufter Lars Løkke muligheden for, at Venstre og Socialdemokratiet efter det kommende folketingsvalg kan indgå i et regeringssamarbejde med hinanden.

quoteMin klare hovedprioritet er, at vi skal have en borgerlig regering.

Inger Støjberg, Udlændinge- og integrationsminister, Venstre

Hertil aften gæstede Venstre-politikerne Inger Støjberg, Thomas Danielsen og Torsten Schack så programmet Klaus og Kandidaterne, og her fortalte alle tre, at ingen af dem kendte til bogen eller budskabet om et SV-samarbejde.

Her er deres umiddelbare reaktioner:

- Det er en god idé at samarbejde henover midten - det gør vi på 90 procent af de lovgivninger, vi laver. Men jeg mener bestemt ikke, det er ligemeget, hvem der sidder i spidsen. Hvis man bare husker tilbage på forrige valgperiode, hvor vi kunne se, at det havde konsekvenser for Danmark, at vi havde en socialdemokratisk-ledet regering, siger Thomas Danielsen.

- Min klare hovedprioritet er, at vi skal have en borgerlig regering, hvor Lars Løkke Rasmussen selvfølgelig skal være statsminister. Jeg kæmper på gader og stræder hver eneste dag for at få en Venstre-ledet regering, siger Inger Støjberg.

- Vi er altid klar til at samarbejde, og det har vi sådan set vist i denne regeringsperiode. Men vi skal have en borgerlig regering, siger Torsten Schack.

Alt det kan du se mere til i programmet Klaus og Kandidaterne. Det kan du se eller gense herunder:

Vært Klaus Knudsen Pedersen har besøg af tre kandidater fra dagens parti. Her tager vi en omgang politisk hardtalk, hvor vi sætter fokus på, hvad det er, partiet vil politisk - og hvem det bedst kan samarbejde med i Folketinget.