Vestas-konkurrenter går sammen og skaber gigant

To af Vestas' største konkurrenter vil gå sammen om at skabe verdens største vindmølleproducent, skriver AFP.

Den danske vindmølleproducent Vestas' ærkerivaler Gamesa og Siemens går sammen. Dermed vil de skabe verdens største producent af vindmøller. 

Det skriver nyhedsbureauet AFP og branchemediet Recharge.

- Gamesa har givet den nødvendige godkendelse til integrationen af Siemens vindmølleaktiviteter og selskabet, skriver Gamesa ifølge AFP i en meddelelse til det spanske aktiemarked.

Ny markedsleder
Gamesa er et spansk vindmølleselskab, mens Siemens er en større, tysk industrikoncern, der længe har været stor inden for havvindmøller.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at en fusion af de to selskaber vil skabe en markedsleder, der vipper Vestas af pinden som verdens største producent af vindmøller.

To forskellige spillere
Den spanske vindmølleproducent har tidligere været stor i Europa, men har nu sin styrke på nye markeder, specielt i Latinamerika.

Siemens dominerer på markedet for havvindmøller, hvor det fra starten overhalede Vestas. Siemens' havvindmøller er eksempelvis blevet brugt på flere af de store, danske havvindmølleprojekter.

De to selskaber har diskuteret en mulig fusion siden januar. Aftalen er godkendt hos Gamesa, men mangler fortsat at få de endelige detaljer på plads.

2015 i tal
Vestas omsatte i 2015 for 8,4 milliarder euro. Det skete på et år, hvor selskabet producerede og solgte 3330 vindmøller og leverede vindmøller med en samlet kapacitet på 7486 megawatt.

Gamesa omsatte sidste år for 3,5 milliarder euro. Selskabet leverede vindmøller med en samlet kapacitet på 3180 megawatt i 2015.

Siemens' division for vindmøller og vedvarende energi omsatte for 5,7 milliarder euro i 2015. Selskabet oplyser ikke i sit regnskab, hvor mange megawatt der blev solgt for i 2015.

Vestas oplyser, at man ingen kommentarer har til fusionen mellem de to selskaber.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.