Varslet strejke: Her bliver midt- og vestjyske FOA-medlemmer ramt

Fagforeningen FOA har udpeget, hvilke medlemmer der bliver berørt, hvis en strejke bliver en realitet. Ansatte i otte midt- og vestjyske kommuner er iblandt.

Hvis en konflikt om de nye overenskomster blive en realitet, så skal omkring 16.000 FOA-medlemmer i 70 kommuner og fem regioner strejke. Medlemmerne, der skal udgøre frontsoldater i kampen om bedre løn, er et bredt udsnit af FOAs faggrupper.

- Vi har sørget for at komme rundt i både de fleste kommuner og alle regioner og på så mange områder som muligt. Vi rammer bredt og dybt. Det er noget, vi gør modstræbende, men vi er nødt til at reagere, siger FOAs formand, Dennis Kristensen til foreningens egen hjemmeside.

Her i landsdelen vil en eventuel strejke ramme både Region Nordjylland og Region Midtjylland. Men også otte midt- og vestjyske kommuner vil blive ramt, hvis konflikten bliver en realitet og strejken træder i kraft den 4. april. De berørte kommuner er Viborg, Skive, Struer, Silkeborg, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Morsø og Thisted. Herunder kan du få et overblik over, hvilke kommuner, regioner og faggrupper, der er blevet udvalgt.

 
 
Foto: Grafik / TV MIDTVEST

Som det fremgår vil eksempelvis dele af beredskabet fra Midtjysk Brand og Redning i Viborg og Silkeborg blive berørt, mens det i Struer går ud over alle dagplejere, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter samt alt social- og sundhedspersonale. Sidstnævnte faggruppe er en af de hårdest ramte her i landsdelen. Gruppen bliver, udover i Struer, også ramt i Skive, Ikast-Brande, Thisted, Morsø og Ringkøbing-Skjern kommuner.

Hele oversigten over de udvalgte faggrupper i både regioner og kommuner kan ses på FOAs egen hjemmeside her


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.