V-formandsopgør ikke glemt

I weekenden holder Venstre landsmøde i Herning. Umiddelbart er formandsopgøret mellem Kristian Jensen og Lars Løkke glemt. Men under overfladen fylder det stadig.

Umiddelbart er stemningen god, men under overfladen fylder formandsopgøret stadig, mener TV2's politiske redaktør Anders Langballe.

- Det bliver ikke sagt direkte fra talerstolen, men rundt omkring der hvisker man stadig om det. Man kigger stadigvæk skævt til hinanden. Alle ved hvor folk stod under formandsopgøret, siger Anders Langballe.

Det er fire måneder siden krisemødet i Venstre. Her blev det besluttet, at Kristian Jensens rolle i formandsskabet skulle styrkes. Og sådan er det gået, mener næstformanden.

- Jeg er godt tilfreds med den position, jeg har og den måde, jeg har mulighed for at have indflydelse på Venstres politik. Det er det, der er vigtigt i politik. At man har indflydelse og kan gøre en forskel, og det synes jeg, jeg har rigtig god muligheder for i dag, siger Venstres næstformand Kristian Jensen.  

Uenighed holdes internt

I følge Kristian Jensen står Venstre nu sammen og har fokus på det næste folektingsvalg. Derfor bliver de interne uenigheder i ikke luftet offentligt, mener Anders Langballe.

- Vi snakker sammen, og vi har haft voldsomme diskutioner og meningsudvekslinger. Men vi plejer at sige, at vi ikke vil være uvenner i Venstre. Vi vil gerne være uenige internt og ikke gennem medierne, siger Orla Jensen, der er formand for Venstre i Kjellerup.

Se et indslag fra landsmødet:

01:51 Luk video