Unge vil være sygeplejersker og pædagoger

Uddannelserne til pædagog og sygeplejerske hitter blandt unge i Midt- og Vestjylland. Læreruddannelsen står i stampe.

Lørdag kl. 12 var sidste ansøgningsfrist for de unge, der vil i gang med en videregående uddannelse efter sommerferien. Her i landsdelen dækker VIA University College hele Region Midtjylland samt Thy og Mors, og her er tendensen klar: flere og flere vil være pædagoger og sygeplejersker.

546 har søgt ind på pædagoguddannelsen i Viborg. Det er en fremgang på 33 % i forhold til sidste år. Der er også fremgang på pædagoguddannelserne i Holstebro, Ikast og Thisted, dog knap så meget som i Viborg.

I Thisted søger 135 ind på sygeplejerskeuddannelsen. Det er en fremgang på hele 67 %. Der er også fremgang på sygeplejeuddannelserne i Viborg, Silkeborg og Holstebro.

Til gengæld er der en lille tilbagegang på læreruddannelserne. Det største fald er i Silkeborg med 7 %, mens uddannelserne i Skive og Nørre Nissum går 2 % tilbage.

Samlet set er der en tendens til, at der er stor fremgang på uddannelserne i Midt- og Vestjylland, mens ansøgertallene til uddannelserne i Aarhus kun går frem med 6 %.

Mange søger flere steder

Tallene dækker alle ansøgninger, og dermed vil der også være gengangere, da mange har søgt ind flere steder. Hvis man kun ser på de unges førsteprioritet er tallene mindre, men stadig med samme tendens til, at det er uddannelserne til sygeplejerske og pædagog, der er mest populære.