Udflytning af arbejdspladser: V bestemmer

Det er udelukkende op til Regeringen at udpege, hvilke statslige arbejdsplader der skal flyttes væk fra København, fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen

Når det skal afgøres, hvilke statslige arbejdspladser der skal flyttes til provinsen, bliver det udelukkende et anliggende for Regeringen - ikke Folketinget.

Det slår statsminister Lars Løkke Rasmussen fast i kølvandet på den seneste uges debat om udflytning af statslige arbejdspladser.

Han understreger, at han gerne vil lytte til andre partiers ønsker, men det er ikke et spørgsmål, som for eksempel Dansk Folkeparti nødvendigvis skal blandes ind i.

- Der er steder, hvor der er en historisk tradition for, at man politiserer, for eksempel når vi laver retskredsinddeling, placerer kulturinstitutioner og den slags. Men spørgsmålet om, hvordan vi tilrettelægger maskinrummet, altså de administrative funktioner i staten, kan regeringen bare handle på. Vi skal ikke sidde og forhandle, siger Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti fremlagde ønskeseddel

For få dage siden fremlagde Regerings støtteparti, Dansk Folkeparti, en liste over tolv statslige institutioner, som partiet mener bør flyttes ud af hovedstaden.

Ønskelisten omfatter blandt andet Banedanmark, Kulturstyrelsen og Søfartsstyrelsen.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, tager dog statsministerens udmelding med ro:

- Det er ikke det samme som, at de ikke vil finde en fælles forståelse med Dansk Folkeparti. Hvis han sagde, at der skulle findes et politisk flertal på Christiansborg for at flytte en statslig arbejdsplads, så kunne han også risikere, at nogle blokerede for at flytte arbejdspladser ud, siger han til Jyllands-Posten.

V-ordfører: Flyt styrelse til Hanstholm

Venstres egen erhvervsordfører, Thorsten Schack Pedersen, har foreslået, at det tidligere Fiskeridirektorat, der nu er en del af NaturErhvervstyrelsen, bør flyttes til Hanstholm.

Regeringens færdige plan for udflytning af arbejdspladser ventes at ligge klar, inden Folketinget åbner første tirsdag i oktober.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.