Tidligere jægersoldat er på jagt efter vild kajakrekord

Erik B. Jørgensen er tidligere jægersoldat og siriusmand. Nu har han kastet sig ud i at sejle Danmark rundt hurtigst muligt i kajak.

1:56
Erik B. Jørgensen er på vej rundt om Danmark i sin blå kajak.
Foto: Sine Bach Jakobsen, TV MIDTVEST

Egentlig er tidligere siriusmand, jægersoldat og eventyrer Erik B. Jørgensen mest til ture med fokus på oplevelser. Men den næste halvanden uges tid handler det ikke om at opleve. Det skal nemlig gå stærkt, hvis han skal nå sit mål om at sætte en ny ambitiøs rekord i 'Danmark rundt i kajak'.

- Jeg tror ikke, jeg er den hurtigste i Danmark, men hvis jeg kan sætte en okay rekord, så er der andre, der kan gå efter den. Og så håber jeg, at rigtig mange andre kajakroere, cykelryttere, vandrer, at de vil tage på eventyr for at opleve vores land, vores dyr og vores natur, siger han.

Han vil med andre ord inspirere folk til at sætte tempoet ned og opleve eventyret ved selv at sætte tempoet op og undgå pauser.

- Det er jo ikke sjovt at sidde i sin kajak 14-16 timer om dagen, siger rekordjægeren.

Glæder sig til at nå i mål

Ruten begynder i Vadehavet og tager rundt om Jylland og Sjælland, inden den slutter i bunden af Flensborg Fjord. TV MIDTVEST møder Erik B. Jørgensen på dag to i Søndervig, ni timer efter han onsdag morgen satte sig i kajakken ved Vejers Strand.

- Vestkysten skal man have respekt for, men det gælder også om at ramme den på en nogenlunde vejrudsigt, siger han.

Rekordjægeren måtte hurtigt videre efter at have talt med TV MIDTVEST. Når man jagter en rekord er der (næsten) ingen tid at spilde.
Rekordjægeren måtte hurtigt videre efter at have talt med TV MIDTVEST. Når man jagter en rekord er der (næsten) ingen tid at spilde.
Foto: Sine Bach Jakobsen, TV MIDTVEST

Indtil videre er det lykkedes meget godt, men allerede på andendagen glæder hans sig mest af alt til at nå i mål.

- Men jeg glæder mig jo også til rejsen. Det her mentale spil. At grine lidt af mig selv, over at jeg var ved at falde i søvn. Og at være derude at se alle de småting, jeg ser. Selvom det er et rekordforsøg, så ser jeg jo også sælerne, der kommer op. Det prøver jeg også at glæde mig over, siger Erik B. Jørgensen.

Den seneste rekord på 18 dage blev sat sidste år. Den tidligere jægersoldat håber, han kan nå Flensborg Fjord i løbet af 10 til 14 dage

Man kan følge med i, hvor Erik B. Jørgensen befinder sig under hele turen via linket her.