Studenterne er sprunget ud - men de er ikke de eneste, der har rygende travlt

Årets studenter er sprunget ud, men ikke kun de unge mennesker oplever travlhed i denne tid. Også forældre, vognmænd og teltudlejere knokler hårdt.

Årets studenter er sprunget ud, så i disse dage er det ikke et uvant syn at passere en studentervogn eller en teltfest på sin vej.  

En af de steder, der torsdag fik besøg af nyudklækkede studenter, var hjemme hos Britta Rind i Kølsen nord for Viborg.

Hos Britta Rind var således opstillet pizzasnegle og drikkevarer i lange baner. Ingen student skulle forlade matriklen i Kølsen tørstig og på tom mave.  

For selvom studenterne formentlig selv vil mene, at de er nok så pressede disse uger, så er der også folk omkring dem, der arbejder hårdt for at give dem en uforglemmelig oplevelse. 

- Vi har brugt formiddagen på at gøre klar til studenterne. Det er jo en glæde at få besøg af dem, siger Britta Rind. 

Over middag ankom studenterne, og selvom invasionen kun varede 15-20 minutter, var den både hård og brutal. 

De festglade unge mennesker lægger ud den ganske simple disciplin: 'bund en øl, så hurtigt du kan', efterfulgt af en pizzasnegl, der indtages i mere anstændigt tempo. 

Bassen brølede, og dansen gik derudad, og inden længe trillede studentervognen videre mod næste destination.  

- Vi fik ikke rigtig snakket med dem, men sådan er det jo. De havde en fest, og lidt pizzasnegle røg der også ned, siger Britta Rind. 

Travl vognmand

Men det er ikke kun forældrene, der servicerer de unge på den store dag. 

I Silkeborg har flytte-vognmanden Peter Svendsen været tidligt oppe for at gennemføre en lang dags kørsel med et læs studenter. Men han klager ikke.

- Jeg har det pragtfuldt sådan en dag. 

Hans far og bedstefar kørte også med studenter, og de er altså noget nemmere end sofaer og vitrineskabe:

- Læsset går selv af og på, så der er ingen arbejde som flyttemand. Der er kun glade mennesker. Det er jo nemt. De skal dog have en hånd nogle gange, hvis de har fået for meget at drikke.

Peter Svendsen er glad for, at han til en afveksling ikke kører med sofaer og vitrineskabe.
Peter Svendsen er glad for, at han til en afveksling ikke kører med sofaer og vitrineskabe.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Festglæden er tilbage

Et tredje sted, hvor de også mærker, at studenter springer, og at hverdagen i almindelighed vender tilbage, er hos teltudlejningsfirmaet ABC fra Viborg. 

Her arbejder indehaveren, Søren Mølgård, og hans medarbejder fra 06-23 hver dag for at servicere festlighederne ude landet. 

- Vi har rigtig travlt lige nu. Vores lager er rømmet, og det siger jo bare, at vi har helt vildt travlt, siger Søren Mølgård. 

Travlheden er ekstra mærkbar, fordi landet er ved at lukke op efter coronanedlukningen. Det betyder at festlysten hos danskerne skal forløses, og derfor er der et væld af studentergilder, bryllupper og andre festligheder, hvor der skal leveres telte, fadølsanlæg og service til. 

- Det er da dejligt at have travlt, men det ville heller ikke gøre noget, hvis man kunne sprede det ud på hele året. Vi har haft en lang vinter, så heldigvis er vi godt godt ladet op, afslutter han.    

15 timer. Så lang en arbejdsdag står Søren Mølgård op til hver dag lige for tiden.
15 timer. Så lang en arbejdsdag står Søren Mølgård op til hver dag lige for tiden.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST