Store forskelle på prioritering af SSP

SSP medarbejderne tager tidligere ud til folkeskoleeleverne. Men i flere kommuner mangler de ansatte og ressourcer

Der er stor forskel på, hvor mange ressourcer kommunerne bruger på SSP-området. Ringkøbing-Skjern og Holstebro Kommune har flest ansat - her er der 3½  ansatte på fuld tid.  Modsat er der i kommuner som Silkeborg og Herning blot én SSP-konsulent. Og i Lemvig er der kun afsat 15 timer ugentligt til det forebyggende arbejde. 

Det er et stort problem, da der i dag er blevet mere brug for forebyggende politiarbejde med sager omkring hævnporno, deling af nøgenbilleder og mobning på sociale medier. 
Derfor er Holstebro også ude i folkeskolen allerede helt nede i 3. og 4. klasse.

- Det er jo helt ned i folkeskolen, hvor det her, det skal tages fat om. Det er vigtigt vi får italesat, hvordan man er på nettet, altså moral og etik. Samtidigt skal vi råbe de her forældre op, så de også tager et ansvar for, hvad deres børn bliver udsat for på nettet. Så det er det, jeg synes, vi skal bruge al vores energi på. Og det gør vi også, siger SSP medarbejder i Holstebro Henrik Thorup.

De store forskelle kommunerne imellem mærkes tydeligt i Silkeborg, hvor de altså blot har en enkelt ansat. Derfor har de heller ikke mulighed for at møde folkeskoleeleverne tidligt.

- Vi har en kommune med 32 skoler, der  skal dækkes ind, og det er klart, at det kan jeg ikke gøre alene, forklarer Jørgen Pedersen, som er SSP medarbejder i Silkeborg og landsformand for SSP-samrådet.

I stedet får eleverne altså først besøg i 6. klasse i Silkeborg - og det er for sent mener Jørgen Pedersen: 

- Hvis vi ser på sociale medier, så er de unge jo alle på næsten i børnehaven. Så det er noget af det, hvor vi skal til at overveje, hvordan kan vi gøre det bedre og tidligere, forklarer han.

I Lemvig har en enkelt mand kun 15 timer i ugen til alle kommunens skoler, men de arbejder på at fordoble antallet af timer til 2017.
Imens udvider Holstebro Kommune deres SSP-hold med en fuldstidsansat kriminolog. Så fra årsskiftet tæller de altså hele 4½ medarbejdere.