Stor mangel på sommerhusudlejere

Feriehusudlejernes Brancheforening er på udkig efter flere udlejere. Sagen har nu nået endt på det politikkernes bord.

Det er blevet populært at holde ferie i Danmark. Det mærker man især til i Feriehusudlejernes Brancheforening, der efterlyser flere udlejere på markedet. Udbuddet kan nemlig ikke længere følge med efterspørgslen, skriver DR Midt og Vest.

- Vi har brug for, at flere danskere sætter deres sommerhus til udlejning, siger Carlos Villaro Lassen, der er direktør i Feriehusudlejerens Brancheforening til DR MV.

Flere løsningsforslag har været vendt på politisk niveau. Dansk Folkeparti mener, at det skal gøres mere attraktivt for sommerhusejerne at være udlejer. De foreslår, at man hæver udlejernes bundfradrag fra 20 til 30.000 kroner.

- Når folk lejer et sommerhus, bruger de også penge ved købmanden, de går måske ned i put-and-take-søen, de køber måske en is, når de går og hygger sig, og de tager måske i Legoland. Og det medgiver jeg Venstre i, at det kan være svært at estimere, siger Dennis Flydtkjær, skatteordfører fra DF.

Feriehusudlejernes Brancheforening mener, at det kan blive en kostelig affærre, hvis ikke bunfradraget hæves. Et udlejningssommerhus giver en omsætning på 300.000 kroner, og derfor kan det koste millioner kroner, hvis bundfradraget ikke bliver hævet. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.