Stakkels stork: Vildt babyboom i august

Der bliver travlt i august for de midt- og vestjyske storke - i de kommende uger ankommer 25 % flere babyer end normalt til fødegangene.

December 2015 var en våd og halvkold fornøjelse i Danmark - men under de midt- og vestjyske dyner har der været ganske hedt i julen. 

I hvert fald er der her ni måneder efter udsigt til 84 ekstra børn i eksempelvis Herning. Her venter jordemødrene i alt 345 nyfødte i august - og det er væsentligt flere end normalt. 

- En prognose, som vi har for august med så mange ekstra børn, det er meget - det har jeg simpelthen aldrig oplevet før, siger Ann Fogsgaard, som er chefjordemoder på Hospitalsenhed Vest

Og der er generelt gang i fødegangene i Midt- og Vestjylland. I august venter fødegangene 25 % flere babyer end en normal august - og jordemødrene er klar til, når det for alvor går amok. 

- Nu er vi jo så heldige, at vi ved på forhånd, at de her børn de er på vej. Vi har blandt andet valgt at ansætte ekstra jordemødre i en periode på seks uger omkring august, så vi har gjort meget for at have folk nok på fødegangene, smiler Ann Fogsgaard.

Var lidt bekymrede

Klokken seks tirsdag morgen blev Christoffer Andersen far for første gang til en lille pige. Fødslen tog kun halvanden time - men rygtet om de mange augustfødsler har bekymret de nybagte forældre længe.  

- Det skabte da lidt uro - det skal der ikke være nogen tvivl om, men vi lavede noget research og fandt ud af, hvad vi kunne gøre. Til at begynde med var vi urolige over, at der kom så mange børn samtidig med vores - men jordemoderen fik os talt godt ned, så der var slet ikke noget at være urolige for, siger Christoffer Andersen. 

Se hele indslaget i artikelvideoen.   

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.