Solcelleanlæg i Hanstholm sætter stopper for støtteordning

Et stort antal ansøgninger om tilskud til solceller har fået Folketinget til at gribe ind og bremse støtteordningen.

Et stort solcelleprojekt i Hanstholm var en af årsagerne til, at Folketinget tirsdag aften stemte for et hasteindgreb, som bremser solcellestøtteordningen. Alle partier på nær Alternativet stemte for lovforslaget, som både blev behandlet og vedtaget på samme dag.

Det er utrolig bittert.

Det er et uventet stort antal ansøgninger om støtte til solceller, som har fået energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) til at droppe ordningen.  En stor del af ansøgningerne kommer fra én mand - Anders Ztorm, der er direktør i Solenergi Danmark. Det skriver dr.dk.

Et af Anders Ztorms solcelleprojekter er et 10 MW stort anlæg i Hanstholm.
    
- Vi har udviklet de her projekter over de seneste tre år, så det er utrolig bittert, at vi skal smide alt på jorden, fordi man har valgt at aflive denne her ordning med tilbagevirkende kraft, siger Anders Ztorm til Ritzau. 

Anlæg på størrelse med Samsø

Støtteordningen har eksisteret siden 1999, men har ikke haft stor interesse. Den seneste måned har det dog væltet ind med ansøgninger. Alene de seneste par uger er der modtaget solcelleansøgninger, som ville kunne dække et areal på størrelse med Samsø.

Jeg er glad for, at Folketinget i dag har bakket op om den foreslåede hastelovgivning på solcelleområdet. 

- Jeg er glad for, at Folketinget i dag har bakket op om den foreslåede hastelovgivning på solcelleområdet. Det betyder, at vi kommer på forkant med udviklingen og afværger en potentielt meget stor ekstra PSO-regning, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

Fakta om solcellestøtteordningen