Sidste chance: Statslige forhandlere mødes mandag klokken 17

Efter 12 timer forhandles der søndag endnu på det kommunale område. Mandag mødes de øvrige forhandlere.

Forhandlerne tager en tørn mere i forligsinstitutionen kl 17 mandag eftermiddag. Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix

Parterne på det statslige område mødes mandag klokken 17 i Forligsinstitutionen for at forsøge at nå til enighed om en ny overenskomst. 

Læs også Forligsmand skal kunne se åbning for at fortsætte forhandlinger

Det oplyser Flemming Vinther, der er chefforhandler for de statslige ansatte, sent søndag aften.

Søndag har parterne på det kommunale område forhandlet hele dagen. Mødet i Forligsinstitutionen startede klokken 10 og er ved midnat endnu ikke afsluttet.

Der venter altså forligsmanden Mette Christensen en lang dag mandag. Parterne på det regionale område mødes klokken 10, inden repræsentanterne på det statslige område kommer syv timer senere. 

De statslige arbejdsgivere og lønmodtagere gik lørdag hver til sit med uforrettet sag efter 12 timers forhandlinger.

Læs også 12 timers forhandling endte uden aftale for statsansatte

Både innovationsminister Sophie Løhde (V), der er chefforhandler for de statsligt ansatte, og Flemming Vinther udtrykte dog herefter tiltro til, at parterne skulle mødes igen inden tirsdag.

Tiden er ved at rinde ud, for at forligsmanden kan løse konflikten mellem parterne. Tirsdag udløber den udsættelse af konflikten mellem parterne, som hun har iværksat.

Udsættes den ikke igen, hvilket er muligt, kan en konflikt bryde ud fem dage herefter. Det betyder, at en strejke kan begynde 22. april, mens den varslede lockout kan starte 28. april.

 

Parterne på det kommunale område forhandler enndnu

Efter mere end 20 timer forhandles der fortsat i Forligsinstitutionen mellem parterne på det kommunale område. Der er ikke sluppet noget ud fra forhandlingerne, der blev indledt søndag klokken 10.
    
Klokken 6 mandag morgen skrev sektorformand i fagforbundet FOA Karen Stæhr på Twitter, at der fortsat arbejdes på at finde en løsning.
    
- Vi er her stadig, nu med frisk kaffe. Arbejder for #EnLøsningForAlle, lød det på Twitter.
    
- Man kan sove forbavsende godt på en stol, bemærker en af forhandlerne til Ritzaus udsendte.

De største knaster vurderes fortsat at være uenigheden om løn, den betalte spisepause og lærernes arbejdstid. Forligsmanden har tidligere udsat konflikten én gang og kan gøre det igen, hvis der ikke senest tirsdag landes en løsning.
    
Men endnu en udskydelse kræver, at forligsmanden ser en åbning at bygge videre på, understreger lektor og forskningsleder Mikkel Mailand, Københavns Universitet.
    
 - Det er nu op til forligsmanden at finde nogle sprækker i uenigheden, som de videre forhandlinger kan bygge på, sagde Mikkel Mailand søndag.
    
- De sprækker i uenigheden skal så bruges til enten at lave et forlig eller give forligsmanden så meget tro på, at der er perspektiv i at fortsætte, at hun vil udsætte konflikten i endnu 14 dage, lød det.
    
Slutspurten i forhandlingerne ser ud til at være sat ind mandag. Forhandlerne på regionernes område er indkaldt til klokken 10.

  

/ritzau/