Salg af elbiler er fordoblet: Her er de mest populære biler lige nu

Nu er hver 2. nye bil i Danmark opladelig.

Hos Bjerne Nielsen i Herning er efterspørgslen på elbiler også steget.
Hos Bjerne Nielsen i Herning er efterspørgslen på elbiler også steget.
Foto: Ditte Georg Wraae, TV MIDTVEST

Når bilforhandleren Bjarne Nielsen sælger sine Ford og Volvo biler, er det ofte en opladelig én, kunderne spørger efter.

- Der er kommet en stor efterspørgsel på det, hvilket er megapositivt, siger Hjalte Schöneberg Mikkelsen, som er salgskonsulent hos Ford-forhandleren Bjarne Nielsen i Herning. 

Salget af elbiler er fordoblet, og elbilerne og plug-in hybrider udgjorde med 51 procent over halvdelen af de nye biler i september. Det betyder, at hver 2. nye bil i Danmark var opladelig.

- Folk har fundet ud af, at de ikke er så farlige, og rækkevidens er bare en myte. Så jeg tror simpelthen, det er det selve tilvænning, der er kommet nu, siger salgskonsulenten ved Bjarne Nielsen i Herning. 

Kunder går målrettet efter el

Af de fem mest solgte biler er to af dem Ford. Fords Mustang Mach-E  er samtidig den 2. mest solgte elbil - Tesla tager førstepladsen.

Hos  Bjarne Nielsen i Herning er det da også én af de mest eftertragtede blandt kunderne. Og kunderne ved hvad de vil have. 

- De folk, der kommer ind til os nu, de har gjort deres hjemmearbejde. De har været inde og undersøge bilen, set nogle YouTube-videoer blandt andet. De har været inde og undersøge, hvad rækkevidden er på den pågældende bil og er egentlig mere købsklar, end de før har været, fortæller Hjalte Schöneberg Mikkelsen. 

Hjalte Schöneberg Mikkelsen er salgskonsulent ved bilforhandleren Bjarne Nielsen i Herning.
Hjalte Schöneberg Mikkelsen er salgskonsulent ved bilforhandleren Bjarne Nielsen i Herning.
Foto: Ditte Georg Wraae, TV MIDTVEST

De ti mest solgte biler i september

Salget af biler er de hele taget i fremgang. Siden sidste år er salget i år steget med 14 procent. Det skriver organisationen De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse. 

Udviklingen gjorde september til den 9. måned i træk med vækst i antallet af nyregistreringer.

Her er de biler, som generelt har solgt bedst den seneste måned.