Ramt af IT-kaos: Jægerforbundet kræver dispensation for at sikre bukkejagten

Ifølge Danmarks Jægerforbund er der op mod 15.000 jægere, der sandsynligvis ikke når at få deres tilladelser på plads inden bukkejagten.

2:24
Danmarks jægerforbund vil nu have justitsminister Nick Hækkerup til at handle i sagen om lange ventetider på våbentilladelser.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Danmarks Jægerforbund vil have justitsminister Nick Hækkerup (S) til at gribe ind i sagen om de lange ventetider på våbentilladelser.

Marie-Louise Achton-Lyng, der er formand for forbundets våbenudvalg, har bedt om et møde med ministeren for at få ham til at give en dispensation. 

Dispensationen skal sikre, at de mange jægere, der ikke kan få fornyet deres våbentilladelser, fortsat kan bruge våbnene, indtil problemerne er løst. 

Ifølge jægerforbundet er der op mod 15.000 jægere, der med stor sandsynlighed ikke når at få deres våbentilladelser, inden bukkejagten går ind den 16. maj. 

Marie-Louise Achton-Lyng er stærkt kritisk over for den måde, myndighederne indtil nu har håndteret sagen på.

-  Vi lever altså i et retssamfund, hvor borgeren bør komme før systemet. Her er det omvendt, og det vil vi ikke finde os i. Vi står i en situation, hvor op til 15.000-20.000 rifler ikke bliver godkendt før jagtsæsonen, jagtrejser må aflyses, sportsfolk kan ikke konkurrere i Danmark eller udlandet, og våbenhandlere brænder inde med deres våben og risikerer konkurs, siger hun til forbundets hjemmeside.

Opfordring: Vær venlig over for de ansatte

Det er indkøringen af et nyt IT-system, der er skyld i de massive problemer. TV MIDTVEST har tidligere beskrevet, hvordan arbejdet med at forny våbentilladelser og udstede nye tilladelser stort set er gået i stå.

Det nye system blev taget i brug i forbindelse med nye EU-regler. Det er Politiets Administrative Center (PAC) i Holstebro, der står for det praktiske arbejde, og Marie-Louise Achton-Lyng opfordrer til, at de utilfredse jægere ikke lader deres frustrationer gå ud over centrets medarbejdere.

- Vær venlig over for de ansatte i PAC. Det er ikke deres skyld, og jeg ved, de knokler for at løse problemerne. De er frustrerede, ligesom vi er. Det er nogle længere oppe i systemet, som må tage ansvar, siger hun. 

Justitsministeriet oplyser, at Nick Hækkerup på grund af en udlandsrejse ikke har ikke mulighed for at kommentere kritikken.