PostNord planter klimaskov - Er man grøn, hvis man planter en skov?

PostNord planter ny klimaskov for at få et grønnere aftryk.

Den nye 31 hektar store klimaskov bliver plantet i Kompedal syd for Thorning.
Den nye 31 hektar store klimaskov bliver plantet i Kompedal syd for Thorning.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Vi har tidligere skrevet, at PostNord plantede skoven for at klimakompensere, dette passer dog ikke, klimaskoven er udelukkende et add-on i deres arbejde med grøn omstilling.

Det er gavnligt både for klimaet og biodiversiteten at plante en skov, men det gør ikke nødvendigvis dit produkt grønnere, understreget chefkonsulent for Forbrugerrådet Tænk.

- Vi skal have skoven til at stå i 100 år, for at den kan afbalancere de pakker, som den skal kompensere for, siger chefkonsulent for Tænk, Vagn Jelsøe.

PostNord anerkender at indsatsen ikke kan stå alene, og derfor arbejder de også målrettet med at reducere deres klimaaftryk i den daglige drift, og har et mål om at blive fossilfri i 2030.

- Det nytter ikke noget isoleret set at plante en skov, så det er kombinationen af de to ting, der gør en forskel, lyder det fra Stine Sander, der er direktør for pakker og kommunikation hos PostNord.

PostNord understreger desuden, at indsatsen ikke er til for at klimakompensere, da skovrejsningen ikke indgår i deres klimaregnskab.

Direktør for pakker og kommunikation hos PostNord, Stine Sander, var med til at plante de mange træer.
Direktør for pakker og kommunikation hos PostNord, Stine Sander, var med til at plante de mange træer.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Lidt har også ret

Blandt hjælperne til at plante den 31 hektar store klimaskov var nogle af PostNords store erhvervskunder. En af dem var direktør for Lomax, Mads Nissum, der gerne ville vise sin opbakning til projektet. 

- Vi lever jo af at sende pakker rundt i verden, så hvis man kan hjælpe på den her måde, så synes vi egentlig, at det er et godt tiltag, siger han. 

Men kan man kompensere for det klimaaftryk, der nu er ved at sende pakker rundt?

- Det kan man jo ikke fuldstændigt, men man kan i hvert fald hjælpe med at gøre det, ikke?

Hos Klimaskovfonden har man oplevet en stigende lyst fra danske virksomheder til at betale for skovrejsning. Det glæder direktøren for fonden, selvom man ikke kun kan nøjes med at plante skov.

- Vi redder simpelthen ikke klimaet ved bare at plante skov, vi skal alle sammen, både du og jeg og de store virksomheder, gøre alt, hvad vi kan for at reducere vores eget aftryk, siger Poul Erik Lauridsen, der er direktør for Klimaskovfonden.

Formand for Klima- og Miljøudvalget i Silkeborg Kommune glæder sig dog bare over, at der nu kommer endnu en skov i kommunen.

- Rekreativt og for borgerne i området er det jo en guldgrube at få den her skov, siger Rune Kristensen.

3:04
Bilerne er blå, og postkasserne røde, men PostNord vil også gerne være grøn.