Politiets råd: Lad alkohol helt være og undgå spritkørsel

En enkelt øl kan hurtigt blive til flere, så derfor råder politiet til helt at lade være med at drikke øl eller snaps, hvis du skal køre hjem fra julefrokost.

Julebryg og snaps til silden. 

Det bliver der formentlig serveret på adskillige borde rundt omkring i Midt- og Vestjylland, når det i disse dage er højtid for familiejulefrokoster. Men hvis du vil undgå at køre spirituskørsel, så har politiet et helt klart råd:

- Hvis man ved, at man skal køre bil, så lad helt være med at drikke alkohol, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch.

For en enkelt øl eller snaps kan hurtigt blive til flere, og så kan det være svært at vide, hvornår man har forbrændt alkohollen og igen må køre bil. 

- Der er så mange forskellige transportmidler. Både bus og taxa. Og så kan man også få andre til at køre for sig. Så hvis man skal drikke alkohol, så sørg for at have styr på transporten, inden du tager afsted, siger Jens Claumarch.

Vagtchefen fortæller, at antallet af spritbilister i juleperioden er blevet færre over de senere år. Patruljerne har derfor heller ikke skærpet fokus på det. Men alligevel holder de dog et vågent øje.

- Vi er selvfølgelig opmærksomme på, om folk kører uhensigtsmæssigt eller slingrer, siger han. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.