Politiet har fået et nyt våben mod fartsyndere: Laser kan skyde bilister på 1200 meters afstand

I weekenden blev 16 bilister i Skive fanget af politiets nye laser. En bilist kørte 92 kilometer i timen, hvor man må køre 50.

0:48
I Skive havde politiet travlt i fredags, hvor den nye laserpistol fangede 16 bilister.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Politiet har nu fået et nyt værktøj i værktøjskassen til jagten på midt- og vestjyske fartsyndere. 

En ny laser kan måle bilisters hastighed på en distance af 1200 meter, og det gør det muligt at fange langt flere fartglade bilister end tidligere, fortæller lederen af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jørgen Christensen.

Politiets tidligere laser kunne nemlig kun måle op til 400 meter. Men det nye våben - en såkaldt LTI Truspeed - kan altså række tre gange så langt. Og det er ikke den eneste fordel. For modsat den gamle laser, så er den nye også langt nemmere at betjene. 

- Den her laser kan man tage i brug med det samme. Så det er bare at have den liggende på bagsædet, dreje ind på en sidevej og så ellers begynde at måle, forklarer Jørgen Christensen, der er Operativ Leder i færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Udleveret til alle lokalstationer

Færdselsafdelingen fik allerede i efteråret en stak af de nye lasere, og fra 1. januar har også lokalstationerne i politikredsen fået glæde af de nye våben. Og de virker tilsyneladende godt.

I fredags blev laseren brugt flittig på blandt andet Sønder Boulevard i Skive.

- Den er meget mere handy og brugervenlig. Den gamle havde et stort, klodset batteri, hvor den her er både bedre og hurtigere. Og så er den bare mere effektiv, fortæller politiassistent hos lokalpolitiet i Skive Alex Hansen. 

På få timer fangede politiet i alt 16 bilister i Skive, der trykkede så hårdt på speederen, at de enten har fået et klip eller helt er blevet frakendt kørekortet. 

Laveste hastighed, der blev målt på vejen, hvor man må køre 50 kilometer i timen, lød på 69. 

Topscorer blev en bilist, der bragede forbi politiets laser med 92 kilometer i timen. Det kostede en frakendelse af kørekortet. 

- Den gør virkelig sit arbejde godt, fordi den er så nem at bruge. Den har klart fanget flere, end den gamle ville have gjort, fortæller politiassistenten.

Midt- og Vestjyllands Politi råder indtil videre over 13 af de nye laser-målere. Og hos færdselsafdelingen følger de brugen af dem nøje, og tager så stilling til, om der skal indkøbes flere laser-pistoler til samlingen.