Politi melder om stigning i antal dieseltyverier

Stigningen gælder for hele landsdelen.

Politiets patruljer holder for tiden særlig øje med varevogne og trailere, der kører på mystiske tidspunkter.
Politiets patruljer holder for tiden særlig øje med varevogne og trailere, der kører på mystiske tidspunkter.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

En varevogn, en tank og en særlig pumpe. 

Det er nogle af de ingredienser som olietyve bruger, når de er på rov efter de dyrbare dråber i det midt- og vestjyske.

Sådan lyder vurderingen fra Midt- og Vestjyllands Politi, der i første halvår af 2022 har modtaget flere anmeldelser af den type forbrydelser end samme periode sidste år. 

- Det er spredt meget godt ud i hele politikredsen, men det kan godt godt se ud som om, at den vestlige del af politikredsen er hårdest ramt, lyder vurderingen fra Allan Lausten, der vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

Løber med diesel for tusindvis af kroner

Ifølge politiet er det særligt fyringsolie, der er i høj kurs hos de langfingrede, men politiet kan også berette om flere tilfælde af dieseltyverier. 

I løbet af weekenden har dieseltørstige tyveknægte været på spil hele tre steder på Mors, hvor man har tømt arbejdskøretøjer for diesel. 

Der er blevet taget mellem 500 og 1200 liter diesel hvert sted, oplyser Lokalpolitiet i Thisted.

Det svarer til en markedspris på mellem 8500 og 20.500 kroner, hvis man tager udgangspunkt i dagens dieselpris

Hos Midt- og Vestjyllands Politi har man på grund af stigningen af olietyverier bedt landsdelens patruljer holde særligt øje med trailere og varebiler, der kører rundt med store tanke. 

Vil ikke gætte på årsag

I Østjylland har man det seneste stykke tid oplevet flere tyverier, hvor personbiler får boret hul i tanken og efterfølgende bliver tømt for benzin eller diesel.

Den trend er tilsyneladende ikke nået til det midt- og vestjyske, hvor man ifølge Allan Lausten kun har haft meget få tilfælde i år, hvor tanken er blevet tømt med hjælp fra et hul. 

Der er dog nogle eksempler. I slutningen af maj blev der boret hul til tanken på en mindre personbil i Holstebro, hvor der forsvandt 30 liter benzin.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi ønsker man dog ikke at gætte på, hvorfor der er tale om en stigning i antallet af olietyverier. 

- Men vi har nogle ting, vi tænker over, lyder det fra Allan Laustsen.