Passagerer: Nej til ældgamle tog

Forsinkelserne på de nye IC4-tog kan betyde, at passagerne i Midt- og Vestjylland må spises af med gamle tog.

DSB planlægger at flytte moderne tog fra Midt- og Vestjylland til Sjælland, og erstatte dem med 30 år gamle togsæt.

- De laver mere spetakel og rusker mere. Det er ikke særligt komfortabelt i hvert fald, siger Ole Jensen til TV/MIDT-VEST.

Ramt af forsinkelser

Det er forsinkelserne på de nye IC4-tog der gør, at DSB akut mangler togsæt. Derfor er planen at indsætte de 30 år gamle MR tog på flere strækninger i Jylland, og flytte de mere moderne IC3-tog.

- Komforten er bedre, der er internet og der er automater hvor man kan trække en cola. Når man skal rejse langt er det rart at kunne forsyne sig. Så det ville jeg være træt af, siger Betina Jensen.

De bliver bakket op af socialdemokraten Mogens Jensen, der er valgt i Vestjyllands Storkreds.

- Det kan simpelthen ikke passe, at man nu igen skal spises af med noget dårligere herovre. Det er noget gammelt bras, siger Mogens Jensen til TV/MIDT-VEST.

For mange står op

Men DSB mener det er et spørgsmål om prioritering. For tiden er der mange rundt omkring i landet, der er tvunget til at stå op i togene. Med flytningen vil man kunne ændre på det.

- Det er nogle udemærket tog rent komfortmæssigt, men det er rigtigt, de har en række ulemper. De er ikke så hurtige, og de larmer også lidt mere, siger vicedirektør for planlægning, Ole Dahl Christensen, til TV/MIDT-VEST.

Se mere om sagen i vores udsendelse 19:30