Nytårs-prank: Rasmus vågnede op med hele byens skraldespande i indkørslen

Nytår er tid for mere og mindre uskyldige nytårsløjer. I Ørnhøj vest for Herning måtte en del husejere ud at lede efter deres skraldespande 1. januar.

Sådan så der ud, da Rasmus Hansen åbnede sin fordør 1. januar.
Sådan så der ud, da Rasmus Hansen åbnede sin fordør 1. januar.
Foto: Privatfoto

Der var noget, der ikke var, helt som det plejer at være, da den 28-årige elektriker-lærling Rasmus Hansen fra Ørnhøj vågnede op 1. januar 2023. 

- Jeg kigger ud af vinduet, og så tænker jeg sådan set bare, fuck, siger Rasmus Hansen. 

I, hvad man godt kan betegne som, en ihærdig indsats havde nogen hentet skraldespande fra 10 andre adresser i byen og havde parkeret dem i Rasmus Hansens indkørsel. 

- Jeg synes faktisk, det er ret sjovt, erkender han. 

- Det er bedre løjer, end at sprænge dem i luften, siger han.

Da han over middag havde fået overblik over de mange ekstra skraldespande, lagde han et opslag i en facebookgruppe for borgerne i landsbyen. 

- Man kan se adresserne på siden af de fleste af skraldespandene, så det er til at finde ud af, hvor de hører til. Man kan se, de er hentet godt rundt i det meste af byen, siger Rasmus Hansen. 

Heldigvis ser det ud til, at Ørnhøjborgerne tager nytårsløjerne med et grin i kommentarfeltet under Rasmus Hansens opslag.

  

Hærværk og løjer

Udover at 1. januar for en del er ensbetydende med tømmermænd, så er det som regel også oprydningsdag. En køretur på villavejene søndag morgen afslørede at denne udgave af nytårsfesten ikke var nogen undtagelse. 

Hos Midt- og Vestjyllands Politi havde man i dag indsat ekstra mandskab i servicecenteret til at tage imod opkald i forventning om, at fejringen af nytåret havde affødt mere end bare de klassiske og relativt harmløse nytårsløjer.

Ifølge vagtchef Simon Skelkjær har der som forventet været noget at lave for personalet ved telefonerne, men med 30-35 anmeldelser om decideret hærværk af forskellig karakter, går første januar 2023 ikke over i historien som en dag med flere hærværksanmeldelser, end det er normalt på årets første dag. 

I Ørnhøj har Rasmus Hansen sat skraldespandene ud til vejen, hvor de retmæssige ejere nu kan afhente dem. 

I løbet af dagen har han også fundet ud af, hvem der står bag skraldespands-operationen. 

- Ja, det er en, jeg kender. Han er nybagt far, som vi siger. Så han har ikke været ude i et stykke tid, og så skulle den nok lige have lidt ekstra i går, siger Rasmus Hansen med et grin.