Ny måling: Laveste tilslutning til Venstre siden valget

Venstre ligger på 19,1 procent i vælgertilslutning i Voxmeter-måling, 4,3 procentpoint lavere end ved valget.

For anden uge i træk får Venstre i en meningsmåling fra Analyseinstituttet Voxmeter den laveste tilslutning siden folketingsvalget sidste år. I mandagens måling står Venstre til at få 19,1 procent af stemmerne, hvilket svarer til 35 mandater. Ved valget i 2019 fik partiet 43 mandater.

Dermed må V-formand Jakob Ellemann-Jensen notere sig endnu en nedslående måling, efter at målingen for en uge siden gav hans parti 20,4 procent af stemmerne.

Det hører dog med til historien, at der for Venstre er en statistisk usikkerhed på 2,4 procentpoint i mandagens måling.

Senest Venstre lå under 20 procent i en meningsmåling fra Voxmeter, var lige inden folketingsvalget 5. juni sidste år. Dengang endte Venstre, selv om partiet mistede regeringsmagten, med at tage fusen på de fleste ved at hente 23,4 procent af stemmerne ved valget.

Den politiske meningsmåling, som er lavet fra 18. maj til og med 24. maj, er baseret på telefoninterview med 1.027 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

Også nedgang hos DF

Også Dansk Folkeparti ligger dårligt i mandagens meningsmåling fra Voxmeter. Partiet står til at få 6,4 procent af stemmerne, hvilket svarer til 12 mandater. Her er den statistiske usikkerhed på 1,5 procentpoint.

Ved valget sidste år fik Dansk Folkeparti en syngende lussing af vælgerne og fik 8,7 procent af stemmerne. Det betød en tilbagegang fra 37 til 16 mandater for partiet.

Stor fremgang for socialdemokraterne

I den modsatte ende af skalaen kan den socialdemokratiske regering glæde sig over den højeste måling hos Voxmeter under coronakrisen.

I mandagens måling står Socialdemokratiet til at få 35,8 procent af vælgerne, hvilket er hele 9,9 procentpoint mere end ved valget sidste år. Her er den statistiske usikkerhed på 2,9 procentpoint.

Hvis målingen blev realiseret ved et folketingsvalg, ville det give Socialdemokratiet 65 mandater, hvilket ville være det højeste antal siden valget i 1990.

I alt står rød blok til at få 107 mandater, mens blå blok ligger til 68 mandater i målingen fra Voxmeter. Den statistiske usikkerhed for begge blokke er på 3,0 procentpoint.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.