Ny hjorte-art spottet i Danmark

Den kinesiske hjorte-art Muntjac er set flere steder i Midtjylland. Bekymrende, siger vildtkonsulent til DR P4 Midt & Vest.

Flere gange er den kinesiske muntjac-hjort blevet set og skudt i området omkring Rørbæk Sø ved Nørre Snede. Små lam er også spottet, og det er særligt foruroligende, siger vildtkonsulent Steen Fjederholt til DR P4 Midt & Vest.

- Når først der er muntjac-lam, så er den gal, siger Steen Fjederholt, vildtkonsulent, Naturstyrelsen Midtjylland.

Muntjacen spreder sig utrolig hurtigt, og dyret har på få år spredt sig til hele England efter et mindre udslip af dyr fra en farm.

- Det kan altså gå rigtig hurtigt, og når den så samtidigt er god til at skjule sig, kan det gå alt for galt, og inden man bliver klar over, at man er ved at have et problem. Jægerne burde i mine øjne have en interesse i, at den fauna, der er i Danmark, er den, der hører til her, siger Steen Fjederholt, vildtkonsulent, Naturstyrelsen Midtjylland.

Han håber, at naboer og andre lodsejere ved Rørbæk Sø vil være opmærksomme og rapportere om eventuelle muntjac-hjorte.

Fra regnskov til hede

Den kinesiske Muntjak lever i subtropiske regnskobe i Sydøst Kina og Taiwan, ofte i nærheden af vandløb. Men selvom klimaet i Kina er noget anderledes end klimaet i det midtjyske, så lever den lille hjorteart også fint i løv og granskove.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.