Nu træder sommerreglerne i kraft: Det kan koste 2000 kroner at slippe din hund løs på stranden

Fra 1. april gælder naturbeskyttelsesloven, som betyder, at din hund skal holdes i snor på danske strande.

Fra i dag kan det blive dyrt at slippe sin hund løs på stranden.
Fra i dag kan det blive dyrt at slippe sin hund løs på stranden.
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Med det varmere vejr, stiger også lysten til at tage en tur på stranden for mange. Men hvis du vil have Fido eller Plet med til vandet, skal du dog være ekstra opmærksom. 

Fra i dag gælder nemlig særlige regler for at have hund med på stranden. Og overholder man ikke de regler, kan det koste en bøde på 2000 kroner.

- Helt overordnet er det naturbeskyttelsesloven, der siger, at man skal føre hunde i snor på strandene. Det er for at beskytte faunafuglene, der yngler på strandene. Og så er der mange andre hensyn, eksempelvis strandgæster, siger Jens Jokumsen, der er familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse, til TV MIDTVEST.

Reglerne siger, at hunde skal holdes i line på de danske strande gælder fra 1. april til 1. september.

- Men der er deciderede hundestrande, hvor man permanent må have sin hund fri hele året. De strande kan man kigge efter på skiltningen ved de forskellige strande eller via de enkelte kommuner, siger familiedyrschefen.

Er man ikke i nærheden af en decideret hundestrand, så er der andre muligheder for at slippe hunden fri.

- Det vigtigste, når man er afsted med sin hund, er, at man har kontrol over den. Hvis man vil have sin hund fri, kan man gå i en hundeskov, men her skal man stadig have kontrol over sin hund, siger Jens Jokumsen.

Naturstyrelsen har en oversigt over de i alt 248 hundeskove i hele Danmark, så man stadig har mulighed for at lade sin hund løbe frit.

Desuden siger loven, at man ikke må have sin hund nærmere end 200 meter fra de strande, der har et blåt flag.