Nu får minkavlerne erstatning: - Jeg håber, der bliver en lille startkapital tilbage

Minkerhvervet kan se frem til 18 milliarder i erstatning. Men der bliver ikke meget til overs, når regningerne er betalt, mener den midtjyske formand.

Mandag aften blev der sat beløb på de erstatninger, som minkavlerne og resten af minkbranchen skal have. 18 milliarder er en historisk stor erstatning, men er ikke så stor, som det lyder. Det siger John Papsø, formand for Midtjyllands Pelsdyravlerforening.

- 10-12 milliarder går til ekspropriation af gårdene. Så kommer der en regning for at rive farmene ned og reetablere områderne, og følgeerhvervene skal også have erstatning, siger John Papsø.

- Jeg håber, vi kan komme af med vores gæld, og at der er en lille startkapital tilbage.

quoteDe penge kommer ud at arbejde i samfundet igen.

John Papsø, Formand for Midtjysk Pelsdyravlerforening

John Papsø siger, at det er utrolig svært at sætte beløb på, hvad det skal koste at miste sit livsværk, sin livsstil og sine drømme. Men han er glad for, at der endelig er kommet en aftale, og at det er et bred politisk flertal, der står bag.

- Min største bøn er, at vi kan få pengene hurtigt ud, så vi kan komme i gang med noget andet. Det er folk, der gerne vil sætte noget i gang. De penge kommer ud at arbejde i samfundet igen, siger han.

Den politiske aftale afsætter et beløb på 60 millioner kroner, som skal hjælpe de minkavlere, der kun stopper midlertidigt og vil genoptage minkerhvervet med nye avlsdyr fra 2022.

- Det er godt, at der er lavet noget til dem, der vil gå i gang igen, men det bliver kun nogle få, vurderer John Papsø.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.