Mulighed for midt- og vestjyske ministre: Karin Gaardsted kommer med fire bud

Der kan komme fire ministre fra Midt- og Vestjylland, hvis Karin Gaardsteds forudsigelse holder stik.

Socialdemokratiet kunne i dag skrive under på et forståelsespapir sammen med Enhedslisten, SF og Radikale Venstre. Det betyder, at Socialdemokratiets Mette Frederiksen bliver statsminister.

Men det betyder også, at der inden for ganske kort tid skal udpeges nye ministre, som alle kommer til at være fra Socialdemokratiet.

Nogle af dem, der kan være i spil til ministerposter, kommer fra Midt- og Vestjylland.

- Jeg tror da, at de gerne vil alle sammen. Men hvis jeg skal være lidt realistisk, så tænker jeg, at der er fire bud, siger Karin Gaardsted fra Socialdemokratiet.

Det første bud fra Karin Gaardsted er en, for hvem et ministerium ikke vil være det mest fremmede syn.

- Vi har en tidligere minister i Mogens Jensen fra Herning. Han er næstformand i vores parti, og det ville undre mig, hvis han ikke får en ministerpost, siger Karin Gaardsted.

Han kan være i spil til titlen som kulturminister, men Gaardsted peger også på et ministerium, som har med handel, eksport eller arbejdsmarkedet at gøre.

De tre andre muligheder

Foruden Mogens Jensen, som Karin Gaardsted altså vil undre sig meget over, hvis han ikke får en ministerpost, så peger hun i anden omgang på Simon Kollerup.

- Det er oplagt for mig, at der er en ny fødevareminister inde i maven på Simon Kollerup, siger hun.

Også Annette Lind er på listen over mulige ministre fra Midt- og Vestjylland efter et flot valg.

- Hun er kommet ind i Folketinget igen med et kolossalt stort stemmetal på over 20.000 stemmer (inklusiv listestemmer, red.). Hun kunne være et bud på en ny undervisningsminister.

Den sidste, som Karin Gaardsted mener kan komme i spil til en ministerpost, er Flemming Møller Mortensen.

- Flemming Møller Mortensen har lavet et meget solidt og anerkendt arbejde som sundhedsordfører i en række år. Det vil være meget velplaceret, hvis han fik lov til at blive sundheds og ældreminister, siger Karin Gaardsted.

Stor betydning for landsdelen

Det vil ikke blot få stor betydning for den enkelte politiker at blive valgt af Mette Frederiksen som minister.

Også for hele Midt- og Vestjylland kan det få stor betydning, hvis landsdelen får flere ministre i den nye regering.

- Det har stor betydning, for det har også noget at gøre med landsdelens gennemslagskraft inde i regeringen. Det er jo ikke, at man som minister trækker sig tilbage til sit eget ministerium. Der er jo også samarbejdsmøder og snakke om, hvordan og hvornår man skal lave de store satsninger ude i landet. Og der er det vigtigt, at os fra det midt- og vestjyske har et talerør, siger Karin Gaardsted.

Karin Gaardsted kommer med bud på, hvilke midt- og vestjyder der kan blive ministre.