Liste: Elendig indsats over for udsatte

Nyt indeks rangerer kommunerne efter deres indsats over for udsatte borgere og handicappede. Morsø Kommune er bundskraber i undersøgelsen.

Midt- og Vestjylland klarer sig generelt dårligt i en ny undersøgelse af den kommunale indsats over for socialt udsatte borgere.

Det er Socialpædagogernes Landsforbund, der i dag har lanceret undersøgelsen, hvor fagforeningen rangerer landets kommuner i forhold til indsatsen over for udsatte borgere og handicappede.

I bunden af listen ligger Morsø Kommune og Herning Kommune. Morsø Kommune ligger nummer 94 ud af 97* kommuner, mens Herning er nummer 88. Favrskov Kommune følger lige efter som den 10. dårligste kommune i landet.

Der er forskellige årsager til bundplaceringerne. Især i forhold til udsatte voksne klarer Herning sig dårligt, mens Morsø Kommunes største problemer er på handicapområdet. Hos Favrskov Kommune er det indsatsen i forhold til socialt udsatte børn og unge, der især scorer lavt.

Men generelt sætter ingen af landsdelens kommuner sig på undersøgelsens podiepladser. Først på 20. pladsen ligger en kommune fra Midt- og Vestjylland.

20. Ikast-Brande22. Skive31. Holstebro34. Thisted37. Silkeborg59. Lemvig69. Ringkøbing-Skjern74. Viborg75. Vesthimmerland78. Struer87. Favrskov88. Herning94. Morsø

Du kan se hele listen her

.

*Grundet en fejl er Dragør Kommune trukket ud af undersøgelsen, hvorfor der kun indgår 97 kommuner i indekset.