Kristendemokraterne melder sig klar til næste folketingsvalg

Kristendemokraterne har skaffet de vælgererklæringer, der er nødvendige for at stille op til Folketinget.

Kristendemokraterne er klar til at stille op til næste folketingsvalg. Partiet har lørdag eftermiddag indsamlet de 20.109 nødvendige vælgererklæringer.
    
Det oplyser partiet i en pressemeddelelse lørdag.
    
Som en sikkerhed indsamler partiet dog stadig op til 200 ekstra erklæringer. Næste skridt er, at erklæringerne skal godkendes af Økonomi- og Indenrigsministeriet.
    
Det glæder partiets landsformand, Stig Grenov, at partiet nu har fået de tusindvis af vælgererklæringer i hus.
    
- Vi er koncentreret om endelig at skulle tale politik i stedet for at samle vælgererklæringer. Det har vi tænkt os - for valgene vindes imellem valgene.
    
- Og vi har nu en god tid foran os, hvor vi vil sætte turbo på for at forklare folk, at vi er Danmarks familieparti. Vi er et anstændigt parti, som mener, at mennesker skal måles som enkeltindivider og ikke som grupper, siger han.
    
Stig Grenov forklarer, at familieparti blandt andet betyder, at Kristendemokraterne arbejder for at "sende forældrene tilbage til børnene, og så kan aupairpigen gå ud og tage et arbejde".
    
Partiet vil også gerne lancere en såkaldt børnenes finanslov. Den skal fokusere på familien, forældre og børn.
    
- Børnenes finanslov handler om at give forældrene friheden til at selv at få lov til at passe deres børn, siger landsformanden og fortsætter:
    
- At gå ind og styrke de svage børn - også dem, der er flygtningebørn og fattige børn.
    
Inden det næste folketingsvalg fokuserer partiet dog først på det kommende regions- og kommunalvalg.
    
- Vi har gode chancer for at styrke os rundt omkring i landet og måske endda få et par regionspladser. Måske en enkelt borgmesterplads i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det går vi efter, siger han.
    
Vælgererklæringer er nødvendige for, at et parti kan stille op til det kommende folketingsvalg.
    
Antallet af erklæringer, som et parti skal indsamle, hvis det vil stille op til Folketinget, svarer til 1/175 del af de gyldige stemmer, der var ved det seneste valg.
    
/ritzau/