Kilometerlange afspærringer rammer midt- og vestjyske veje

Kilometer lange afspærringer rammer midt- og vestjyske motorveje frem mod sommerferien.

Vejarbejde
Foto: Terranor

Trafikanter på Holstebromotorvejen blev torsdag morgen mødt af kilometerlange afspærringer og nedsat hastighed i begge retninger.

Samme scenarie kan de resterende trafikanter på de midt- og vestjyske motorveje forvente at møde de kommende uger.

Det oplyser Vejdirektoratet, der er i gang med hovedrengøring af motorvejsnettet.

- Vi har en årlig renhold af vores midterspor mellem de to kørebaner, og det er egentlig bare det, vi har gang i igen, siger Niels Hammer Sørensen, der er ingeniør ved Vejdirektoratet.

En entreprenør arbejder sig gennem de danske motorveje for at fejle, vaske tavler, slå græs, samle affald op og rense riste, og nu er turen altså kommet til Midt- og Vestjylland.

- De starter i Holstebro og kører mod Herning, og så fortsætter de mod både Aarhus og Brande, siger Niels Hammer Sørensen.

Han forventer, at arbejdet på de midt- og vestjyske motorveje vil fortsætte frem mod sommerferien.

Kede af gener

Arbejderne tager omkring otte-ti kilometer hver dag, hvor dele af motorvejen afspærres med kegler, ligesom hastigheden nedsættes.

Selvom det kan se noget omstændigt ud at spærre overhalingsbanerne i begge retninger på kilometerlange strækninger, så er der en mening med galskaben.

- Jeg ved godt, det generer trafikanterne, og det er vi selvfølgelig kede af, men vi prøver at gøre det så sikkert for arbejderne som overhovedet muligt. Vi synes, det er arbejdsmiljømæssigt bedre at spærre af i begge retninger, siger Niels Hammer Sørensen.

Han anbefaler bilisterne at følge skiltningen, men Vejdirektoratet forventer ikke, at vejarbejdet vil give anledning til større forsinkelser.