Johs Poulsen: Støjberg bør trække sig

Tidligere folketingsmedlem Johs Poulsen retter skarp kritik af Inger Støjbergs og mener, at hun bør tage en frivillig karantæne.

Integrations- og Udlændingeminister, Inger Støjberg (V), bør tage en pause fra ministerposten. Så klar er meldingen fra tidligere folketingsmedlem for Radikale Venstre Johs Poulsen. Det siger han tirsdag i programmet Fixpunkt, hvor han sammen med Konservatives Knud Erik Kirkegaard er kommentator. 

- Sådan som forløbet har været, der burde hun simpelthen tage en slags frivillig karantæne på ministerposten. Det ville klæde hende, siger han.

Den kontante udmelding kommer, efter at Politiken i weekenden kunne afsløre nye historier om den ulovlige ordre om at tvangsadskille unge par på landets asylcentre, som Støjberg sidste år gav.

Kan godt glemme formandsposten

Hans kritik bakkes i Fixpunkt op af Knud Erik Kirkegaard, der understreger konsekvenserne og udsigterne for Inger Støjberg:

- Hvis hun på et tidspunkt skulle have gjort sig forestillinger om at overtage formandsposten i Venstre, så kan hun godt glemme det. så lav er hendes kursværdi i øjeblikket. 

Kritikken kommer samtidig med, at også Radikale Venstres Jens Rohde langer kraftigt ud efter Inger Støjberg. 

- Den forvaltningspraksis og de usandheder, der er blevet fremlagt af ministeren - det er rystende. At hun på den måde forsøger at gøre op med grundlæggende, restsstatslige principper, siger han til Politiken. 

- Hvis hun trækker sig nu, så tror jeg faktisk, at Inger Støjberg vil kunne komme tilbage med noget hæder på skuldrene, siger Johs Poulsen. 

Fixpunkt kan ses tirsdag klokken 18.25 og 22.35 på TV MIDTVEST Mokka.

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.