Jeppe Søe tog først afstand fra partifælle: Nu skriver han, at det ligner "absolut grooming"

Jeppe Søe mener ikke, at der er belæg for at kalde Mike Fonsecas forhold til en 15-årig for grooming.

jeppe søe, moderaterne
Foto: Pressefoto, Jeppe Søe

Tirsdag formiddag tog Moderaternes folketingsmedlem Jeppe Søe afstand fra partifællen Monika Rubins brug af ordet "grooming" om Mike Fonsecas forhold til en 15-årig.

- Der er ikke belæg for at kalde det grooming, lød det fra Jeppe Søe foran Moderaternes gruppeværelse på Christiansborg.

- Jeg kan godt forstå, at hun er vred og rasende. Jeg ville nok ikke have brugt det ord, for der er ting, man skal vide for at bruge det.

Men senere tirsdag lyder det fra Søe på det sociale medie X, at det ligner grooming.

- Jeg aner jo bare ikke, om det er grooming. Det ved I jo heller ikke. Jeg er ikke inde i sagen overhovedet andet end pressens ord. Det ligner absolut grooming! Helt enig. Men jeg har ikke belæg for at slå fast, at det er, skriver han.

- Jeg tænker mit, og jeg tror mit, som de fleste gør – men jeg kender ikke detaljerne og kan derfor ikke som politiker dømme. Jeg tager dyb, dyb afstand og har været helt klar i mæglet om min afsky og vrede over Mikes ageren her – og er virkelig rystet. Helt lagt ned af en ekstrem vrede.

Mike Fonsecas forhold kom frem fredag aften, hvor det i samme ombæring blev gjort klart, at han havde meldt sig ud af Moderaterne og taget sygeorlov.

- Øv for en knude i maven! 

Monika Rubin, der er politisk ordfører for Moderaterne, brugte ordet "grooming" i et Facebook-opslag lørdag.

Her beskrev hun, at hun havde siddet til sin kusines 16-års fødselsdag og fået ubehagelige billeder i hovedet ved tanken om Mike Fonsecas forhold til en, der var et år yngre.

- Øv for en knude i maven! Og øv for nogle grimme billeder på nethinden af en stor og fuldvoksen mand i seng med min kusine.

- Og øv, at vi har haft en mand i folketingsgruppen, der mener, at det som voksen er helt ok at bruge sin status og erfaring til at forføre et ungt menneske - ja jo et barn.

Hertil tilføjede hun sætningen:

- I fagtermer kaldes det grooming.

Ikke nogen fremtid i partiet 

I maj blev grooming kriminaliseret med en selvstændig bestemmelse i straffeloven, og Monika Rubin beskylder dermed sin tidligere partifælle for et kriminelt forhold.

Det blev hun foreholdt inden Moderaternes gruppemøde mandag.

- Mike Fonseca er blevet meldt til politiet for det, og så må vi se, hvordan anklagemyndigheden forholder sig til det.

Moderaternes egne retningslinjer forbyder folketingsmedlemmerne at have seksuelle relationer til personer under 18 år.

Partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, gjorde det fredag klart, at Mike Fonseca ikke har nogen fremtid i partiet, og han opfordrede Folketingets andre partier til også at afvise politikeren.

Mike Fonseca nævnte selv, at han godt kunne se sig selv fortsætte i Socialdemokratiet, Liberal Alliance eller Venstre.

Alle tre partier har efterfølgende afvist at ville optage ham, og han er dermed selvstændig løsgænger.