Jane pendler ugentligt med usikre togforbindelser: - Man overvejer, om det er det værd

Jane Overgaard Nielsen pendler fra hjemmet i Holstebro til sit job i København hver tirsdag, men kommer sjældent frem til tiden på grund af togskiftet i Vejle.

Jane Overgaard Nielsen er frustreret over, at hun ofte misser toget i Vejle på grund af dårlig kommunikation mellem DSB og Arriva.
Jane Overgaard Nielsen er frustreret over, at hun ofte misser toget i Vejle på grund af dårlig kommunikation mellem DSB og Arriva.
Foto: Privatfoto & Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Jane Overgaard Nielsen fra Holstebro kender togperronen i Vejle bedre end de fleste. Her tilbringer hun nemlig ofte lang tid, når hun ikke når det planlagte tog mod København på grund af forsinkelser.

- Der er så lidt styr på det, at det gør helt ondt. Det er så pinligt, at man ikke kan få det til at fungere, siger Jane Overgaard Nielsen.

Jane Overgaard Nielsen tager hver tirsdag toget fra Holstebro til København for at passe sit job som seniorjurist hos Arbejdernes Landsbank. Onsdag vender hun snuden retur til Holstebro, og begge gange skal hun skifte i Vejle. Det er bare sjældent, at togskiftet går som planlagt. Ofte er toget forsinket, så hun ikke når det næste i Vejle.

- Hver evig eneste gang, man er forsinket, er man nervøs for, at man ikke når toget i Vejle. Man overvejer, om det er det værd, for ens blodtryk stiger virkelig, siger Jane Overgaard Nielsen.

For Jane Overgaard Nielsen betyder de mange forsinkelser, at hun enten kommer for sent til de møder, hun har i København eller kommer for sent hjem til Holstebro.

- Det ødelægger virkelig meget. Der er aldrig beskeder over højtaleren. Man skal selv regne det ud. Hvis de i det mindste kunne informere om det. Det er meget uprofessionelt, siger Jane Overgaard Nielsen.

Vestjylland er koblet af forbindelsen

Transportordfører for Venstre Kristian Pihl Lorentzen er mildt sagt fortørnet over, at DSB og Arriva fortsat ikke kan finde ud af at skabe ordentlig togdrift mellem Vestjylland og hovedstaden.

- Det viser de facto, at en landsdel er ved at blive koblet af forbindelsen. Det går ikke, at midt- og vestjyderne gang på gang skal se togene køre for næsen af dem i Vejle, siger Kristian Pihl Lorenzen.

Han er derfor endnu engang gået til ministeren i håb om, at problemet kan løses.

- Nu slår jeg i bordet. Hvis ikke ministeren kan løse problemet, må vi have Arriva og DSB ind og få dem til at finde ud af det. Den her sag skal simpelthen ordnes, siger transportordføreren.

Indtil videre fortsætter Jane Overgaard Nielsen med at pendle med toget, men hun må også indrømme, at hun snart ikke har mere tålmodighed.

- Man er forundret over, hvorfor de ikke kan få det til at fungere. Det burde være rimelig simpelt, siger Jane Overgaard Nielsen.

TV MIDTVEST arbejder på at få en kommentar fra transportminister Trine Bramsen (S).