Ingen vil tage ansvaret: I tre år har et faldefærdigt hus spærret fortovet i Snedsted

De lokale i Snedsted er frustrerede over, at der ikke bliver ryddet op ved et faldefærdigt hus, der skæmmer bybilledet og spærrer fortovet.

2:20
Siden maj 2020 har det set sådan her ud på Hovedgaden i Snedsted.
Foto: Pernille Leftes Niclasen, TV MIDTVEST

Når Ritta Thinggaard Madsen kigger ud af vinduet fra sin frisørsalon på Hovedgaden i Snedsted, er det ikke noget kønt syn, der møder hende. 

I snart tre år har et faldefærdigt hus, hvor gavlen er både blottet og afstivet, skæmmet bybilledet.

- Det er vi bare trætte af, og kunderne er også trætte af det, lyder der fra frisøren. 

I forbindelse med nedrivningen af et hus, der lå i forlængelse af det tilbageværende hus, har gavlen været blottet og afstivet siden maj 2020. 

- Fortovet er spærret og har været det i næsten tre år. Man kan ikke gå forbi. Man skal over vejen for at komme videre. Det irriterende både for mig og for kunderne i frisørsalonen, siger Ritta Thinggaard Madsen.

Sagen er trukket i langdrag, fordi ejeren af huset og entreprenørvirksomheden, der udførte arbejdet for snart tre år siden, ikke kan blive enige om, hvem der bærer ansvaret i sagen. 

Derfor skal sagen nu for retten, hvor det endelige ansvar skal placeres.

Ritta Thinggaard Madsen er godt træt af udsigten fra frisørvinduet.
Ritta Thinggaard Madsen er godt træt af udsigten fra frisørvinduet.
Foto: Pernille Leftes Niclasen, TV MIDTVEST

- Det er en katastrofe for byen

Hos kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune er flere partier opmærksomme på den langstrakte sag.

Torben Overgaard, der er medlem af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune for Det Konservative Folkeparti, har selv boet i Snedsted i mange år. Han beskriver sagen som en 'farce'. 

- Det er rigtig synd og tæt på en katastrofe for byen, at et af de mest centrale punkter skal se sådan ud, siger Torben Overgaard.  

- Men der er nogle parter, der ikke kan blive enige om at placere skylden for, om gavlen skal udbedres eller huset skal væltes. Der har man stået i tre år nu, uddyber han.  

Skråt overfor Ritta Thinggaard Madsens frisørsalon ligger huset her.
Skråt overfor Ritta Thinggaard Madsens frisørsalon ligger huset her.
Foto: Pernille Leftes Niclasen, TV MIDTVEST


Næstformanden i kommunens teknik- og miljøudvalg fra Venstre, Kristian Tilsted, beklager også, at sagen har trukket ud i tre år. 

- Vi har forsøgt at få parterne til at snakke sammen, men der har ikke været en vilje til at løse problemet. Det handler om to forsikringsselskaber, der forsøger at finde ud af, hvem der står med regningen til sidst. 

Har kommunen ikke et ansvar i sagen også? 

- Vi har et ansvar, men hvis kommunen begynder at foretage sig noget konkret på stedet, risikerer vi også at fjerne noget bevismateriale. Det ønsker vi ikke, siger Kristian Tilsted.

Håber på hurtig afklaring 

TV MIDTVEST har været i kontakt med ejeren af bygningen og hans advokat. De vil ikke stille op til et interview, men ejeren fortæller, at han godt kan forstå, at borgerne i byen er utilfredse med bygningens tilstand. 

Kristian Tilsted fra kommunens teknik- og miljøudvalg forsikrer dog om, at bygningen jævnligt bliver tilset, så det er forsvarligt at færdes i området.

Ikke desto mindre håber frisør Gitte Thinggaard Madsen, at der hurtigst muligt bliver fundet en afklaring i sagen.

- Hvis det er en forsikringssag, kan de lige så godt få afgjort, hvad der skal ske med huset. Det ville da være flottere at se på et helt nyt hus, siger hun. 

Sidste punktum i sagen bliver formentlig sat til august, når sagen skal for retten.

Denne historie er begyndt med et tip
Har du noget, du gerne vil have fortalt, så fortæl det til os:
Send et tip til redaktionen