Halvdelen af danskerne er nu færdigvaccinerede: Region Midtjylland halter efter

Danmark runder en milepæl i udrulningen af vaccinerne mod covid-19. Nu er halvdelen af danskerne nemlig færdigvaccinerede.

Søndag er 50 procent af den danske befolkning færdigvaccineret mod covid-19. Det betyder, at 2.939.901 borgere er færdige med deres vaccination.

Det skriver Sundhedsministeriet på Twitter.

Ministeriet oplyser også, at for borgere på 16 år og opefter, som var dem, der først fik tilbuddet om vaccinen, er 60,78 procent færdigvaccinerede.

Danskere fra 12 år og opefter bliver inviteret til vaccination mod coronavirus. Men oprindeligt blev der kun indbudt personer fra 16 år og op, inden vaccinen blev godkendt til børn fra 12-15 år.

Man er endnu ikke begyndt at opgøre, hvor mange i den aldersgruppe som har taget imod tilbuddet om en vaccine.

Region Midtjylland er bagud

Onsdag i den forløbne uge besluttede Sundhedsstyrelsen også at anbefale vacciner til gravide og ammende, så de nu også kan få en vaccine imod covid-19.

Når man ser på landets regioner, viser tal fra lørdag, at Region Sjælland var den region, som havde færdigvaccineret flest. Her var 54,4 procent færdigvaccineret.

Herefter kom Region Hovedstaden, Region Nordjylland og Region Syddanmark. Den region med færrest færdigvaccinerede lørdag var Region Midtjylland med 48,8 procent.

Når myndighederne laver opgørelsen over, hvor mange der er vaccinerede, regner man ud fra hele befolkningen. Det sker, fordi man vil bruge opgørelsen til at vurdere, hvor tæt Danmark er på flokimmunitet.

Tallene inkluderer kun de vaccinerede borgere, som stadig er i live og har bopæl i Danmark.

Alle coronavaccinerne, som bliver brugt i Danmark, bliver regnet med i tallene.

Det betyder, at personer, der er vaccineret med vaccinerne fra Johnson & Johnson og AstraZeneca, også bliver regnet med, selv om vaccinerne er taget ud af det officielle vaccinationsprogram.

Vaccinerne i tal