Gymnasieelever er skuffede over karakterfokus

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning mener, at karakterpresset i ny reform vil stresse elever i stedet for at højne niveauet på gymnasierne.

Der er flere huller i den nye gymnasiereform, som skulle ruste Danmarks studenter til kravene i tilværelsen.
    
Det siger Veronika Schultz, forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS), efter at den stort anlagte reform blev indgået fredag efter flere måneders forhandlinger.
    
- Overordnet set er det en reform, som løser de forkerte problemer. Man skærer i studieretninger, man tvinger flere elever til at have matematik B, og så indfører man et adgangskrav, siger hun.
    
Har eleven et gennemsnit på 5 i folkeskolen, er denne parat til at tage en gymnasial uddannelse. Dog kan eleven alligevel komme ind efter en vejledende samtale med fokus på motivation og parathed. Har man under 02 i snit, er det dog ikke muligt.
    
- Det tror jeg ikke, kommer til at rykke særlig meget ved niveauet. Vi så gerne, at man i stedet tog hånd om det karakterpres, vi har haft fokus på som elever. Det fylder rigtig meget i gymnasiet og tager fokus fra læring og flytter det over på kun at skulle præstere, siger hun.
    
Samlet set er der ni procent, som i 2014 kom ind på en af ungdomsuddannelserne, men som med de nye krav ikke vil kunne blive optaget i dag ifølge aftaleteksten.
    
/ritzau/
  

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.